Kuva: Getty Images

Polttoainetukea myönnetty 23 miljoonaa – Aikaa hakea ensi keskiviikkoon saakka

Kuljetusalan polttoainetukea on hakenut tähän mennessä hakenut hieman yli 8 000 yritystä. Hakemusten hyväksymisprosentti on 92.

Kuljetusalan polttoainetuen haku käynnistyi marraskuun alussa. Kuluvan viikon keskiviikon tietojen mukaan Valtiokonttori on saanut tähän mennessä hieman yli 8 000 hakemusta, joista on jo käsitelty hieman yli 7 000.

Valtiokonttorissa jo käsitellyistä tukihakemuksista on hyväksytty noin 6 500 eli noin 92 prosenttia. Polttoainetukea on tähän mennessä myönnetty noin 23 miljoonaa euroa.

Marraskuun loppuun aikaa

Polttoainetuen hakuaika päättyy 30. marraskuuta. Kuljetusyritykset voivat hakea tukea Valtiokonttorista sähköisellä lomakkeella. Yritys voi hakea polttoainetukea, polttoöljytukea tai molempia. Jos yritys hakee sekä polttoaine- että polttoöljytukea, on hakemus näistä molemmista tehtävä samalla kertaa. 

Polttoainetuen pääkohtia
Tuki haettavissa marraskuun 2022 aikana
Tukikausi: 1.2.–30.4.2022 
Yrityksellä oltava 1.2.2022 tilanteessa liikennelupa tai rekisteröityminen tavaraliikenteen harjoittajaksi kevyellä kalustolla sekä y-tunnus, 
Yrityksellä oltava 1.2.2022 tilanteessa hallinnassaan luvanvaraiseen liikenteeseen rekisteröity ajoneuvo 
Tukea saa kuljetustoiminnassa käytettyyn polttoaineeseen sekä työkoneissa käytettyyn polttoöljyyn 
Tuen määrä 5 % polttoainekuluista, ei tarveharkintaa 
Alin palautettava määrä 250 euroa, tuen yritys-/konsernikohtainen enimmäismäärä 400 000 euroa
Polttoainetukeen ovat oikeutettuja myös taksiautoilijat. Tukea voivat saada ne yritykset, joilla on ollut tukikauden ensimmäisenä päivänä (1.2.2022) voimassa oleva liikennelupa, taksilupa tai taksiliikennelupa. Tukea voi saada myös yritys, joka oli tukikauden ensimmäisenä päivänä rekisteröitynyt tavaraliikenteen harjoittajaksi kevyellä kalustolla.
Tukea haetaan Valtiokonttorista. Lisätietoa löydät täältä.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Toimitus
Toimitus