Puistojoogaa jo kolmatta vuotta Jätkäsaaren Hyväntoivonpuistossa

Vuoden Jätkäsaari-teko 2021 -palkinnon saanut Kirsi Kankaanpää ohjaa joogaa Hyväntoivonpuistossa. Ison suosion saavuttanut puistojooga on toiminut viime vuosina myös monen etätyöläisen päivän tauottajana ja myös osallistujien tärkeänä sosiaalisena hetkenä.

Jätkäsaari-teko 2021 -palkinto jaettiin Kirsille ansiokkaasta toiminnasta Jätkäsaaren ja sen asukkaiden viihtyvyyden parantamiseksi. Kirsi toimii päätoimisena hyvinvointialan yrittäjänä ja on myös Helsingin Yrittäjien Lounais-Helsingin paikallisyhdistyksen hallituksen jäsen. Lounais-Helsingin Yrittäjien hallituksessa hän vastaa tiedottamisesta ja oppilaitosyhteistyöstä.

Miten Hyväntoivonpuiston jooga sai alkunsa?

– Vuoden 2020 kevät toi varmasti meille kaikille jollain tavalla uutta elämään. Omassa yritystoiminnassani joogaopetustunnit vähenivät merkittävästi, kun ensin tuli erilaisia rajoituksia ryhmäliikuntaan ja sitten liikuntasaleja suljettiinkin. Vapaaehtoistyö on aina ollut lähellä sydäntäni ja mietin miten voisin asuinalueellani auttaa meneillään olevassa tilanteessa. Hain Helsingin Kaupungilta lupaa Hyväntoivonpuistossa pidettävälle joogalle ja lupa myönnettiin. Hyväntoivonpuistossa olemme kaksi edellistä vuotta jooganneet toukokuusta marraskuun puolelle saakka, eikä pienet sateetkaan ole haitanneet. Joogaa Ihan Kaikille -puistojooga on maksuton ja avoin kaikille. Harjoitukseen ovat tervetulleita ihan kaikki kunnosta ja osaamisesta riippumatta. Annan aina vaihtoehtoja niin, että kukin pystyy tekemään omaa harjoitustaan. Itse ajattelen niin, että kun osaa hengittää, osaa joogata. Ja kun tekee hyvää, niin se jossain muodossa tulee aina myös takaisin.

Miksi olet liittynyt yrittäjäjärjestöön ja mitä toivoo siltä?

– Liityin yrittäjäjärjestöön, koska olen ikuinen oppija ja haluan kehittää osaamistani sekä verkostoitua. Olen mukana Yrittäjäjärjestön Yrittäjät-akatemiassa ja osallistun myös erilaisiin Yrittäjien järjestämiin tapahtumiin. Yrittäjäjärjestöllä on erittäin hyviä koulutuksia sekä monenlaisia yhteisiä verkostoitumistapahtumia. Koen tärkeänä  myös mahdollisuuden maksuttomaan lakineuvontaan sekä ammattimaisen jäsenten edunvalvonnan. 

Kirsin yritys Energiaa Arkeen Oy tarjoaa monipuolisesti erilaisia hyvinvoinnin valmennuksia, HR vuokrapalveluita sekä palautumisvalmennusta ja joogaopetusta.

Kirsi Kankaanpää
Sertifioitu DISC valmentaja, palautumisvalmentaja, joogaopettaja
Ammatillinen opettaja AmO, osaamisen johtaminen
Energiaa Arkeen Oy
kirsi@energiaaarkeen.fi