29.6.2017 klo 09:47
Uutinen

Pyöritteletkö ahkerasti numeroita? Tämä kätevä keksintö helpottaa työskentelyä MacBookilla

Applen kannettavan kosketuslevyn päälle kiinnitettävä lasinen numeroalusta helpottaa esimerkiksi taulukkolaskentaohjelman käyttöä.

Harvoissa kannettavissa tietokoneissa on oma numeronäppäimistö, jollainen löytyy täysikokoisesta pöytätietokoneen näppäimistöstä. Puute voi haitata niitä, jotka käyttävät ahkerasti esimerkiksi taulukkolaskentaohjelmia tai pyörittävät muuten numeroita päätetyöskentelyssä.

Parhaillaan Kickstarterissa rahoittajia hakeva Nums on kosketuslevyn päälle asennettava lasipaneeli, johon on painettu numeronäppäimistö.

Paneeli muuttaa kosketusalustan numeronäppäimistöksi ajurilla, joka mahdollistaa kosketusalustan käyttämisen ainoastaan numeroiden syöttämiseen. Alusta on suunniteltu käytettäväksi myös laskimen kanssa ja sen kautta voi avata nopeasti sovelluksia tai verkkosivuja.

Nums-alusta on valmistettu 26-millisestä lasista ja siinä on käytetty metallista valmistettua mustetta. Metalli heijastaa näytöstä tulevaa valoa, mikä mahdollistaa Numsin käytön pimeässä.

Valmistajan mukaan kosketusalustaa voi käyttää normaaleihin elekomentoihin, vaikka Nums-paneeli on asennettu sen päälle.

Numsia kehitellään tällä hetkellä 13-tuumaiselle MacBook Airille, 12-tuumaiselle MacBookille ja retina-näytöllä varustetuille MacBook Pro -koneille. Tulevaisuudessa valmistaja toivoo saavansa paneeleita myös muiden valmistajien laitteille.

Numsin hinta Kickstarterissa on tällä hetkellä 28 ja 39 euron välillä. Hintaan vaikuttaa kosketusalustan koko. Toimitukset alkavat myöhemmin, jos rahoitustavoite toteutuu.

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen@yrittajat.fi