1.4.2020 klo 09:04
Uutinen

S-ryhmä supisti osan Prisman ja S-markettien valikoimasta – logistiikkakeskuksen toiminta ruuhkautui

Osa tavarantoimittajista ei pystynyt vastaamaan koventuneeseen kysyntään.

Kerroimme viime viikolla K-Ryhmän päätöksestä rajoittaa joidenkin varastotuotteiden saatavuutta. Tähän jouduttiin, kun kuivatuotteiden kuten pastan ja säilykkeiden kysyntä on lisääntynyt niin paljon, että niiden toimituksia on lisätty kaupoille. Samaan aikaan muun muassa makeisten ja snacks-tuotteiden toimituksia on vastaavasti vähennetty.

K-Ryhmän osalta tilanne on palautunut normaaliksi. Sen sijaan kilpailevassa S-ryhmässä toimitusvaikeuksia on ollut vielä viime päivinä.

– Viikon 11 ja 12 myyntipiikkien seurauksena Inexin Sipoon logistiikkakeskuksen toiminta ruuhkautui ja osa tavarantoimittajistamme ei pystynyt heti vastaamaan kasvaneisiin volyymitarpeisiimme, SOK:n kaupallinen johtaja Ilkka Alarotu kertoo.

Alarodun mukaan SOK on tilanteen vakiinnuttamiseksi ja tavaravirran sujuvuuden varmistamiseksi supistanut 1-2 viikon ajaksi ”jonkin verran” Inexin varastoon tilattavien kuivien elintarvikkeiden ja hygieniatuotteiden määrää.

– Laajassa myymäläjakelussa olevien volyymituotteiden tilaamista olemme jatkaneet koko ajan normaalisti, hän kertoo.

Tuotevalikoiman supistukset koskevat lähinnä tuotteita, joita on myynnissä vain Prismoissa ja isoimmissa S-marketeissa.

– Tuoretuotteita kuten maitoa, lihaa, kalaa, hedelmiä, vihanneksia ja leipää sekä pakastetuotteita olemme tilanneet koko ajan normaalisti ja niiden valikoimiin ei ole tehty muutoksia.

Alarodun mukaan varastosta toimitettavien tuotteiden erityisesti kuivissa elintarvikkeissa ja hygieniatuotteissa. Lisäksi osa tavarantoimittajista on tehnyt omaan valikoimaansa väliaikaisia muutoksia.

”Tilanne voi muuttua uudestaan”

Tilanteeseen odotetaan helpotusta lähiaikoina.

– Olemme parhaillaan palauttamassa varastovalikoimaamme normaaliin laajuuteen. Tämä näkyy jo tämän viikon lopulla myymälätoimituksissa. Olemme varautuneet siihen, että tilanne voi muuttua uudestaan nopeastikin ja voi edellyttää uusia toimia myös valikoiman suhteen. Kuten tähänkin asti, valikoimaa koskevia muutoksia käsitellään yhteistyössä tavarantoimittajien kanssa, Alarotu jatkaa.

Hän ei usko, että poikkeustilanne aiheuttaa ongelmia pienille tavarantoimittajille.

– Tällä hetkellä tilaamme kaikilta toimittajiltamme tuotteita normaalisti sitoumustemme ja keskinäisten sopimustemme mukaisesti. Monille tuotteille kokonaisostomäärät voivat olla aikaisemmin ennustettua suuremmat. Toistaiseksi mikään yksittäinen tuoteryhmä ei ole kärsinyt tilanteesta enemmän kuin toinen.

Kuva: S-Ryhmä

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi