27.12.2019 klo 06:02
Uutinen

Sote, sairaala ja kesätoriparkki

Yrittäjien uutisvuoteen mahtui yrittäjäpalkintoja, poliitikkojen ja yrittäjien tapaamisia, sotea, sairaalahanketta ja sitä arkista työtä, joka välillä tuo myös hymyn vaikka possun huulille.

Keväällä väännettiin vielä sotea. Se projekti kaatui niin kuin hallituskin. Kesällä Kanta-Hämeen uuden keskussairaalan suunnittelu oli kehitysvaiheessa. Tulevaa jätti-investointia viedään eteenpäin allianssimallilla. Se toivoi yhteistyökumppaneikseen paikallisia yrittäjiä. Starttitilaisuus järjestettiinkin syksyn alussa. Sen jälkeen kaatui maakunnallisen soten valmistelu Hämeessä ja hallitus taasen Suomessa. Sairaalahanke sen sijaan jatkuu, tosin vääntöjen kera.

Aku, Janne & co

Aku Hirviniemi ja Janne Kataja pokkasivat yhtiökumppaneidensa kanssa vuoden yrittäjäpystit Riihimäellä. Palkittuja oli ympäri maakuntaa. Paikkakuntansa valioita tai nuorena ja vientiyrittäjänä ansioituneita. Tuotteita oli taloista possuihin kuin höyrywelhoilusta elokuvatuotantoihin. Tuhannet yrittäjät tekevät päivittäin töitä, jotta hämäläinen arki olisi sujuvampi ja mukavampi. Useimmille ainut palkinto on tyytyväinen asiakas. Ja eihän yrittäjä työtään palkintoja varten tee. Mutta mielenkiintoisia tarinoita niiden takaa löytyy.

Lue tästä hämäläisten palkittujen yrittäjien tarinoita >>

Välillä kipinöi

Tunteet ovat kuohuneet monessa kohtaa vuotta. Suuri osa keskusteluista käydään kulisseissa ja ratkaisuihin pyritään keskustellen. Aina se ei onnistu ja osa tarinoista päätyy lehden sivuille ja oikeussaleihin. Jätteet ja julkiset hankinnat ovat olleet vuoden kesto-aiheita tällä saralla. Yleisenä huolenaiheena vuoden mittaan on ollut myös hämäläisten sukupuutto (lue väestökehitys).

Välillä säkenöi

Työhyvinvointia ja naivistista taidetta on törmäytetty Iittalassa. Siinä sivussa on todettu Häme myös maailman onnellisten ihmisten sydänmaaksi. Ja ei ihme sillä Metallica keräsi 55 000 ihmistä kuuntelemaan, no, musiikkia – ja nauttimaan hämäläisestä järvimaisemasta. Ja kun Hauhon kesätoreista ja kesätoriparkeista toivuttiin syksyksi, niin edessä on ollut tulta ja jäätä. Matkailijoita ja hämäläisiä on monin tavoin hemmoteltu.

Hämeen Yrittäjien toimitus esittää toiveen:

Hemmotellaan myös itseämme ja läheisiä. Tehdään tulevasta vuodesta meille kaikille edellistä parempi. Tavataan vuonna 2020 uusien tarinoiden ja elämysten ääressä.