5.5.2018 klo 08:02
Uutinen

Suomen Yrittäjäopistolta ennätysmäärä tutkintoja

Yrittäjyysalan tutkinnoissa ykkössijaa pitää hallussaan Suomen Yrittäjäopisto, joka onnistui kasvattamaan suoritettujen tutkintojen määrää uuteen ennätykseensä.

Suomen Yrittäjäopisto voi jatkaa tyytyväisin mielin 50-vuotisjuhlavuottaan. Suoritettujen tutkintojen määrä nousi viime vuonna lähes 600 tutkintoon, mikä on opiston uusi ennätys. Tutkintoja suoritettiin yhteensä 623, jossa parannusta on 11 prosenttia edelliseen vuoteen.

Yrittäjyysalan tutkinnoissa Suomen Yrittäjäopisto pitää hallussaan ykkössijaa. Opiskelijat myös valmistuivat aikaisempaa nopeammin, noin 1,3 vuodessa kun vuodentakainen luku on 1,7 vuotta. Saaduissa asiakaspalautteissa keskiarvo nousee hyvään ja sen yli.

– Lisäksi opistossamme suoritettiin lähes sata eri tutkinnon osaa. Toteutimme neljänneksen koko Suomen yrittäjyystutkinnoista, joten vahvistimme edelleen asemaamme Suomen johtavana yrittäjyyskouluttajana, toteaa rehtori ja toimitusjohtaja Jorma Kukkeenmäki.

Markkinaehtoisten koulutusten asema säilyi vahvana ja tuloksellisena. Esimerkiksi Nuorten Yrittäjyyspaja -koulutuskonseptiin osallistuneista nuorista yli puolet ovat lähteneet perustamaan omaa yritystä. Yrittäjäopisto osallistui aktiivisesti koulutusviennin toteuttamiseen osakkuusyhtiönsä OEP:n kautta.

Yrittäjäopisto onnistui pitämään liikevaihtonsa edellisen vuoden tasolla ja tulos on selvästi positiviinen. Liikevaihto oli viime vuonna 6,18 miljoonaa euroa, kasvua on 6 prosenttia. Tulos siis parani toteutuneista rahoitusleikkauksista huolimatta.

Jorma Kukkeenmäen mukaan opisto ryhtyi viime vuonna hakemaan aktiivisesti ratkaisuja tulevaisuuden toimintaedellytysten parantamiseksi. Opisto muun muassa uudisti organisaatiotaan sekä toimintatapaansa entistä asiakaslähtöisemmäksi.

Yrittäjopistolla luotiin uusia edellytyksiä aktiivisille kumppanuuksille ja aloitettiin useita tietotyön kehittämistä koskevia projekteja. Erilaisilla toimitilaratkaisuilla ja koulutustoimintojen yhdistämisellä Teak Oy:n kanssa tavoitellaan entistä vahvemman ja monipuolisemman koulutuksen järjestäjän muodostamista.

– Tästä lähtökohdasta on hyvä jatkaa SYO50 -juhlavuotemme toimintaa. Erinomaiset toiminnalliset tulokset ovat olleet mahdollisia ainoastaan henkilöstön vahvan asiantuntemuksen ja ahkeran työn avulla. Kiitos tästä kuuluu koko henkilöstölle, toteaa Jorma Kukkeenmäki.

Suomen Yrittäjäopisto perustettiin Kauhavalle vuonna 1968. Kauhavalta alkanut toiminta on vakiintunut koulutus- ja konsultointitoiminnaksi Hämeenlinnassa ja Seinäjoella sekä useilla kymmenillä paikkakunnilla vuosittain. Suomen Yrittäjäopisto on Hämeen Yrittäjien yhteistyökumppani.

toimitus@hameenyrityssanomat.fi/SM