2.10.2020 klo 15:50
Uutinen

Suoria lentoja talvikaudella Lappiin ja Kuusamoon – Lapin matkailulle sittenkin toivoa

Pohjois-Suomen matkailutoimijat saattavat sittenkin huokaista helpotuksesta, jos kahden yhtiön ilmoitus lentää Lappiin ja Kuusamoon suoria lentoja, saa Keski-Euroopan kuluttajat varaamaan matkoja.

Ylen mukaan saksalainen Lufthansa ja sen omistama sveitsiläinen Swiss myyvät joulu- ja maaliskuun välille 65 edestakaista lentoa. Tämä tarkoittaisi, että lennoilla Pohjois-Suomeen voisi tulla 8000–9000 turistia.

Finavia kertoo Ylelle, että suoria lentoja Lappiin on tulossa, mutta lentoyhtiöt tekevät päätöksiä todella viime tipalla, joten kokonaisarviota matkustajamääristä ei vielä voida kertoa. Finnair ilmoittaa talven Lapin lennoistaan ensi viikolla.

Lue lisää: Lapin matkailuyrittäjät huolissaan – ”Nyt tarvitaan tietoa, millä tavalla matkailu mahdollistetaan”

Tosin koronaepidemian vuoksi voimassa olevat matkailurajoitukset voivat vielä vaikuttaa lentojen toteutumiseen. Ulkomaisille turisteille räätälöitävät niin sanotut matkustuskuplat ovat vielä valmistelussa. Lomalentoja varten alan toimijat ovat kehittäneet viranomaisten kanssa malleja, joilla voidaan turvata terveysturvallinen matkailu. Matkustajille voidaan rakentaa niin sanottu matkustajakäytävä, jossa tulijat massatestataan lentokentillä, heiltä edellytetään suojainten käyttöä ja heitä pidetään omissa ryhmissään välttäen kontakteja paikallisiin.

Kansainvälisten matkailijoiden osuus Lapissa on yli puolet yöpymisistä ja talvimatkailussa jopa 70 prosenttia. Lisäksi Lapissa on useita yrityksiä, joilla kansainvälisen matkailun osuus on yli 90 prosenttia.

Kevät oli laskettelukeskuksille ankara — nyt rinteitä ja latuja jo avataan

Ruka avasi tänään laskettelukautensa ennätysaikaisin. Viime keväänä laskukausi jouduttiin päättämään Rukalla ennakoitua aikaisemmin. Kesäkausi oli kuitenkin onnistunut.

— Olemme äärimmäisen onnellisia, kun pääsemme avaamaan jälleen uuden laskukauden, Rukakeskus Oy:n paikalisjohtaja Matti Parviainen kertoo tiedotteessa.

Ruka tekee kauden avaukseen tarvittavat lumet lumitykkien avulla talven pakkassäillä ja säilöö ne eristeiden alla kesän yli.

Levi avasi myös laskettelukauden sekä tänään perjantaina otettiin käyttöön ensilumen latu.

Lue lisää: Lapin matkailuyrittäjät huolissaan – ”Nyt tarvitaan tietoa, millä tavalla matkailu mahdollistetaan”

Toimitus

toimitus (at) yrittajat.fi