8.11.2019 klo 14:49
Uutinen

Terveiset Savonlinnasta

Pyynnöstä kerron Savonlinnan Seudun Yrittäjien kuulumisia sekä avaan hieman tekemisiämme. Toimeksiantona oli kertoa mm. aikaansaamastamme hyvästä ”pöhinästä”, kuntayhteistyöstä ja raikkaasta otteesta hallitustyöskentelyyn. Yritän ytimekkäästi avata tekemisiämme edellä mainituista aiheista annetun merkkimäärän sisällä. Minuun ja meihin saa myös olla yhteydessä, jos haluat kuulla tarkemmin tekemisistämme.

Kaikki varmasti tietävät Savonlinnan talousalueen haasteet, joten niitä on turha avata sen tarkemmin. Mielestäni olemme selkeästi tilanteessa, jossa tarvitaan saumatonta yhteistyötä kunnan ja kaikkien elinkeinotoimijoiden välillä sekä avaraa mieltä uuden rakentamisessa. Kurimuksesta syntyvät usein parhaat ideat ja varsinkin me yrittäjät tiedämme, ettei tuleen ole varaa jäädä makaamaan vaan katse on pidettävä vahvasti tulevassa sekä mahdollisuuksissa. Tärkeää on, että näemme juurikin mahdollisuuksia mahdollisten esteiden sijaan.

Niin kunnan, yritysten kuin yrittäjäjärjestönkin on uudistuttava jatkuvasti pysyäksemme mukana kehittyvässä ympäristössä. Mielellään olisi oltava vielä edelläkävijä ja nähtävä uusia polkuja ja lähdettävä kulkemaan rohkeasti myös reittejä, joita kukaan ei ole aiemmin kulkenut. Tämä ajatus mielessämme olemme uudistaneet rohkeasti 151-vuotiaan Savonlinnan Seudun Yrittäjät ry:n toimintaa. Tiettävästi meillä on Suomen nuorin hallitus, joka ei tietenkään itseisarvoisesti vielä tarkoita mitään. Nuorekkuus on kuitenkin antanut meille mahdollisuuden – tietynlaisen luvan – uudistaa, kehittyä ja kehittää ilman rajoitteita menneisyydestä.

Olemme tarttuneet myös rohkeasti härkää sarvista ja nostaneet kissoja pöydille kehittääksemme yhteistyötä kaupungin kanssa. Rajukin epäkohtien esiin nostaminen toi lopulta hyvän lopputuloksen. Yhteistyö kaupungin kanssa on kehittynyt paljon ja nyt olemme hyvällä tiellä avoimeen ja luottamukselliseen yhteistyöhön, joka mahdollistaa oikeista asioista keskustelemisen asioiden oikeilla nimillä. Konkreettista kehitystyötä on tehty erityisesti tämän vuoden aikana paljon ja lukuisia yrittäjyyttä ja yrittämisen edellytyksiä kehittäviä toimenpiteitä on saatu käytäntöön. Muutamia mainitakseni olemme työstäneet yhteistyössä elinkeinopalveluiden kanssa elinkeinopolitiikan strategisia linjauksia ja tavoitteita, saatu otettua käyttöön yritysvaikutusten arviointi kunnan päätöksenteossa, järjestetty hankintakoulutus yrittäjille sekä pyritty kehittämään kaupungin viestintää. Kaiken toiminnan pohjana on ollut tavoite Savonlinnan kaupungin yrittäjämyönteisyyden lisäämisestä ja siihen vaadittavista toimista.

Toimintafilosofiamme voisi kiteyttää viime vuonna käynnistämäämme #savonlinnanousuun -kampanjaan. Noihin kahteen pieneen sanaan sisältyy suuri merkitys ja ennen kaikkea yhteinen tavoite kaikkien elinkeinotoimijoiden kanssa. Tavoitteen saavuttamiseksi tarvitsemme ennakkoluulotonta asennetta, rohkeutta, yhteistyötä ja määrätietoisuutta. Yhdessä suurikin tavoite on mahdollista saavuttaa!

Menestyksekästä syksyä toivottaen,

Tiina Seppänen
puheenjohtaja
Savonlinnan Seudun Yrittäjät ry.