11.6.2021 klo 18:00
Uutinen

Tommi Mäki on vuoden nuori yrittäjä Rannikko-Pohjanmaalla

Sarjayrittäjä Tommi Mäki on Vuoden Nuori Yrittäjä 2021 Rannikko-Pohjanmaalla. Valinnasta vastaa Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjien nuorten yrittäjien verkosto.

Tommi perusti Nordic Live Productions Oy tuotantoyhtiön vuonna 2013 ja yhtiön pääomistaja hänestä tuli viisi vuotta myöhemmin. Yritys toimii tapahtuma-alalla, joka on kärsinyt todella paljon koronapandemiasta. Yrityksen omistajat ottivat suuria taloudellisia riskejä poikkeusvuoden aikana, onnistuen tuottamaan Suomen suurimman festivaalin (Vaasa Festival, 15 700 kävijää) lisäksi Varsinais-Suomen suurimman festivaalin (Aura Fest ,10 000 kävijää). Lisäksi yritys tuotti onnistuneesti koronavuoden aikana yli 200 muuta konserttia erityistoimenpitein. Nordic Live Productions keskittyy etenkin maakuntatason tapahtumiin. Toimintaa on Vaasan ja Turun lisäksi mm. Seinäjoella ja Kokkolassa.

Vaasan seudulla Tommi tunnetaan myös Sisäsataman Terassi Oy nimisestä yhtiöstä, jota hän oli perustamassa vuonna 2018. Pääomistajana hän on toiminut vuoden 2020 alusta. Yhtiö on kasvanut nopeasti viimeisen vuoden aikana. Ravintolatoiminnan lisäksi yritys toi loppuvuonna 2020 Vaasaan sähköpotkulautojen vuokraustoiminnan. Yritys on voittanut viime aikoina (2021 alkuvuosi) kilpailutuksia ja solminut sopimuksia, joiden myötä mahdollisuus on nykyisen liikevaihdon kolminkertaistaminen vuoden 2022 loppuun mennessä.

Yritykset tarjoavat kokopäivätyötä noin 15 henkilölle.

Vuoden Nuori Yrittäjä voi olla enintään 35 vuotta. Yrityksen tulee olla toiminut vähintään 3 vuotta palkinnon jakovuoteen mennessä. Yrittäjä voi olla myös yrityksen nuori jatkaja, joka on omistajan- tai sukupolvenvaihdoksen jälkeen johtanut yritystään menestyksellisesti vähintään 3 vuotta kilpailuvuoteen (2020) mennessä. Mikäli yrityksessä on useampi osakas, tulee vähintään 50 % osakkeista olla alle 35-vuotiaan/-vuotiaiden omistuksessa. Yrityksellä on oltava jatkuvan menestymisen edellytykset ja talous kunnossa.

Vuoden Nuori Yrittäjä palkinto ja Suomen yksityisyrittäjien säätiön palkintosumma luovutettiin Tommille Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjien SummerBreak tapahtumassa perjantaina 11.6.2021 Bock´s barnin tiloissa.