Työnantaja, hyödynnä kuntalisä –palkkio!

Tiesitkö, että palkatessasi työttömän joensuulaisen, voit hakea Joensuun kaupungin kuntalisä –palkkiota? Kuntalisä on palkkio Joensuun kaupungin työllisyyspalvelujen asiakkaana olevan työttömän henkilön työllistämisestä määräaikaiseen tai toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen. Palkkion voi käyttää esimerkiksi henkilöstökoulutukseen, työturvallisuuden tai työhyvinvoinnin edistämiseen tai työvaate- ja välinehankintoihin, ei kuitenkaan palkkaan tai palkan sivukuluihin. Palkkio voidaan myöntää kaikkien toimialojen työnantajille, myös yksityishenkilöille.

”Kuntalisä on osoittautunut erinomaiseksi tavaksi yhdistää työ ja tekijä, edistää osallisuutta sekä tukea Joensuun alueen elinvoimaisuutta. Vuonna 2020- 2021 palkkioita myönnettiin yli 660:n työsuhteen perusteella. Kuntalisä on ollut usein valtti uuden työsuhteen solmimisessa ja antanut työnhakijoille rohkeutta jalkautua yrityksiin omatoimiseen työnhakuun. Ilahduttavia ovat myös yrittäjien palauteet kuntalisän käytöstä”, kertoo työllisyyskoordinaattori Sari Riikonen.

Vuonna 2022 satsataan erityisesti nuorten ja yli 55-vuotiaiden työllistymiseen

Normaalin 350 €/kk Kuntalisäpalkkion lisäksi tänä vuonna on mahdollisuus hakea korotettua 600€/kk palkkiota työllistäessään tietyin ehdoin alle 25-vuotiaan, yli 55-vuotiaan tai maahanmuuttajataustaisen työnhakijan. Lisätietoja kuntalisästä antavat Luotsin yritysagentit:

”Meiltä Luotsin yritysagenteilta saat nopeasti ajankohtaiset tiedot palkkiosta ja sen hakemisesta. Samalla voimme tarkistaa esimerkiksi palkkatukiasiat tai keskustella yrityksesi rekrytointitarpeista. Autamme yritystäsi löytämään täsmätekijät avoimiin paikkoihin tai vaikkapa järjestämään oman rekrytapahtuman yhteistyössä Luotsin kanssa”, yritysagentti Juha Forsblom Luotsilta vinkkaa.

Yrittäjät voivat ottaa yhteyttä matalalla kynnyksellä, kun omatoiminen työnhakija kertoo kuntalisän mahdollisuudesta tai kun yritys haluaa etsiä työntekijöitä. Joensuun kaupungin työllisyyspalvelut ovat juuri tätä varten. Kuntalisä on tarkoitettu käytettäväksi, ei muuta kuin hakemaan!

Tarkemmat ehdot, yhteystiedot ja kuntalisä-palkkion hakuohjeet löytyvät osoitteesta www.joensuu.fi/tyollistamisen-kuntalisa

Kuvateksi: Lisätietoja kuntalisästä saa helposti Luotsin yritysagenteilta