21.10.2017 klo 22:06
Uutinen

Valtakunnallinen yrittäjäpalkinto helsinkiläiselle Fondia Oyj:lle

Valtakunnallinen yrittäjäpalkinto jaettiin jo 50. kerran. Sen ansaitsi tänä vuonna helsinkiläinen, vahvasti kansainvälistyvä lakialan yritys Fondia Oyj. Muut voittajat olivat Arcusys Oy Joensuusta, Finn Spring Oy Toholammilta ja Lune Groyp Oy Ltd Juupajoelta. Palkinnot jaettiin Suomen Yrittäjien vuoden päätapahtumassa, Valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä Joensuussa.

Listautuminen oli Fondian perustajien unelma

Helsingissä pääpaikkaansa pitävä lakipalveluyritys Fondia huolehtii asiakkaan koko juridiikan perustasta. Marianne Saarikko Janson ja Mårten Janson huomasivat vuonna 2004, että lakiapua tarvitseville yrityksille oli vain kaksi vaihtoehtoa: palkata juristi tai tehdä toimeksianto asianajotoimistolle. Väliin mahtui vaihtoehto: asiakkaan rinnalla toimiva lakipalveluyritys, joka huolehtii heistä oma-aloitteisesti. Nyt tätä tekee jo 118 fondiaania eri puolilla Suomea.

Tärkeä oivallus oli rakentaa Fondiasta fantastinen työpaikka, jonne haluavat töihin parhaat osaajat. Väki pysyy, mikä on tärkeää asiakkaalle. Fondia Oyj onkin saanut tunnustusta vuosien varrella niin kotimaassa kuin kansainvälisesti alaa uudistavasta, innovatiivisesta työkulttuurista ja konseptista.

Alkuvuonna 2017 yksi unelma toteutui, kun Fondia listautui Helsingin pörssin pienten yhtiöiden Nasdaq First North Finland -markkinapaikalle.

– Kun anti ylimerkittiin 11-kertaisesti, yritys on menestynyt ja asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä, on ollut helppo hymyillä, Mårten Janson summaa.

Fondia Oyj

  • Toimiala: Liikejuridiikkaan erikoistunut lakipalveluyritys
  • Kotipaikka: Toimipaikat Helsingissä, Turussa, Tampereella, Kuopiossa, Lahdessa, Oulussa, Vaasassa, Rovaniemellä, Tukholmassa ja Tallinnassa.
  • Perustajat: Marianne Saarikko Janson ja Mårten Janson
  • Perustettu: 2004
  • Toimitusjohtaja: Salla Vainio
  • Liikevaihto: 14,9 miljoonaa euroa
  • Työntekijöitä: 118

>> Lue Fondian tarina Yritystä Stadiin -lehden jutusta

>> Fondia Oyj palkittiin Vuoden 2016 helsinkiläinen yritys -palkinnolla

Valtakunnallinen Yrittäjäpalkinto 50 vuotta

Suomen Yrittäjien ja Fennian vuosittain jakama yrittäjäpalkinto täyttää 50 vuotta. Vuonna 1968 Suomen Yrittäjiä edeltänyt järjestö ja vakuutusyhtiö Fennia halusivat nostaa yrittäjyyden arvostusta kannustamalla ja palkitsemalla menestyneitä yrittäjiä. Syntyi Valtakunnallinen yrittäjäpalkinto, joka on vuosien aikana luovutettu sadoille yrityksille tai yksityishenkilöille.

Lisätietoja:

kaupallinen johtaja Marianne Saarikko Janson, Fondia Oyj, 020 7205 401, www.fondia.fi

toimitusjohtaja Tiina Oksala, Helsingin Yrittäjät, p. 040 548 1104, tiina.oksala @ yrittajat.fi

yhteyspäällikkö Kari Hiltunen, Suomen Yrittäjät, p. 0500 604 090, kari.hiltunen @ yrittajat.fi

Kuvat: Kuva: Esa Siltaloppi ja Tiina Oksala