Work in Finland -asiantuntija Laura Pajari-Xiang tarjoaa neuvonta-apua kansainväliseen rekrytointiin.

Work in Finland -työnantajaneuvonta auttaa kansainväliseen rekrytointiin liittyvissä kysymyksissä

Kansainvälistä työvoimaa rekrytoidessa byrokratia voi tuntua viidakolta ja nettiin eksyminen todennäköiseltä. Mistä löytyisi nopeasti ajankohtaista tietoa prosesseista, luvista ja askelmerkeistä?

Syksyllä käynnistynyt Work in Finlandin kansainvälisen rekrytoinnin työnantajaneuvonta auttaa Suomessa toimivia työnantajia ulkomaisen työvoiman rekrytointiin liittyvissä kysymyksissä. Palvelun asiantuntijat tarjoavat ajantasaista tietoa viranomaisprosesseista, ulkomaisen työntekijän palkkaamisesta, oleskeluluvista ja Suomeen asettautumiseen liittyvistä asioista.

Työnantajia neuvotaan kansainväliseen rekrytointiin liittyvissä kysymyksissä puhelimitse ja sähköpostitse. Neuvonta on maksutonta.

Kysymykset voivat koskea koko rekrytointi- ja maahanmuuttoprosessia tai sen tiettyä osa-aluetta – esimerkiksi minkälaisia työperäisiä oleskelulupatyyppejä on valittavissa tai miten ulkomaalaisen työntekijän maahantulon alkuvaiheen viranomaisasioita hoidetaan. Asiantuntijoilla on kattava ymmärrys kansainvälisen rekrytoinnin kokonaisprosessista, mukaan lukien useamman eri viranomaisen kanssa selvitettävistä asioista.

Kaikkea ei tarvitse osata tai selvittää itse

Työnantajaneuvonnan tavoitteena on tehdä kansainvälisestä rekrytoinnista helpompaa työnantajille, tarjoamalla heille henkilökohtaista ja käytännönläheistä neuvontaa.
– Kaikkea ei tarvitse osata tai selvittää itse. Autamme ymmärtämään, kuinka prosessi etenee ja kuljemme sen läpi yhdessä, yksi askel kerrallaan, Work in Finland -asiantuntija Laura Pajari-Xiang kertoo.

Work in Finlandin kansainvälisen rekrytoinnin työnantajaneuvonta palvelee valtakunnallisesti kaikkia Suomessa toimivia työnantajia, yrityksen koosta tai toimialasta riippumatta.
– Oli sitten kyse ulkomailla asuvien osaajien tai Suomessa jo olevien kansainvälisten osaajien palkkaamisesta, tämä neuvontapalvelu tarjoaa matalan kynnyksen väylän esittää kysymyksiä ja saada nopeasti asiantuntijan apua, Pajari-Xiang kertoo.

Valtakunnallinen palvelu on osa kansallista Talent Boost -toimenpideohjelmaa sekä uutta Work in Finland -toimintoa. Työnantajat voivat soittaa numeroon 029 501 6770 tai lähettää sähköpostia osoitteeseen tyonantajaneuvonta (at) workinfinland.fi. Palvelu on auki arkisin klo 9–15.00.