Kela on suosituin kesätöiden tarjoaja
Marras–kesäkuussa Duunitorilla julkaistiin noin 43 000 kesätyöpaikkailmoitusta, saman verran kuin koko viime vuoden aikana. Kuva: Kuvituskuva / Getty Images
12.7.2023 klo 11:28
Uutinen

Yllätys kesätyötilastossa: Kela päihitti Valion

Suomen suosituimpien työhakijoiden listalla on myös Rikosseuraamuslaitos. Yrityksistä vanhat suosikit pitivät pintansa.

Duunitorin tuoreen tilaston perusteella Kelan kesätyöilmoitus on saanut eniten lukukertoja kuluneen kevään ja alkukesän aikana. Yrityksistä eniten silmäpareja keräsivät Valio, UPM ja Puuilo. Valio ja UPM ovat olleet listan kärjessä myös edellisinä vuosina.

Lue tästä aikaisempi juttumme, jossa Yrittäjien asiantuntija antaa tärkeitä vinkkejä kesätyöntekijän rekrytointiin.

Marras–kesäkuussa Duunitorilla julkaistiin noin 43 000 kesätyöpaikkailmoitusta, saman verran kuin koko viime vuoden aikana. Vuonna 2021 samalla aikajaksolla julkaistiin 30 000 kesätyöilmoitusta ja ensimmäisenä koronapandemian vuonna 2020 noin 21 000 ilmoitusta. 

– Avoimien työpaikkojen määrä ylipäätään on laskenut tänä vuonna. Mielenkiintoisesti talouden epävarmat näkymät eivät heijastu kesätöihin. Uskoisin tämän johtuvan ensinnäkin siitä, että kesäsijaisille on kova tarve myös vaikeampina aikoina. Ja toisaalta kesätyöntekijän palkkaaminen ei ole työnantajalle yhtä suuri investointi kuin vakituisen tekijän, Duunitorin viestintäjohtaja Aino Salonen kommentoi.

Kesätyöpaikkoja on edelleen haussa, sillä monessa yrityksessä on tarvetta lyhytaikaiselle työvoimalle.

– Sama trendi jatkuu jo kolmatta vuotta. Avoimia kesätyöpaikkoja ilmestyy jo hyvissä ajoin ennen joulua ja toisaalta vielä kesälläkin. Kesätyönhakukausi on siis pidentynyt. Lyhytkin työkokemus voi olla erittäin hyödyllinen, Aino Salonen sanoo.

Luetuimmat kesätyöilmoitukset Duunitorilla vuonna 2023

Kela

Valio

UPM

Puuilo Tavaratalot 

Rikosseuraamuslaitos

DNA

IKEA

Fazer

ISS Palvelut

Rinnekodit 

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Toimitus
Toimitus