26.10.2017 klo 11:26
Uutinen

Yrittäjä, kiinnostaako verosuunnitteluauto? Etuna halvempi ostohinta ja käyttömaksut

Truckmasters Finland rakentaa Toyota Hiluxiin pohjautuvia verosuunnitteluversioita etenkin yritysten käyttöön.

Ilta-Sanomat uutisoi kotimaisen Truckmasters Finlandin muokkaamista Toyota Hilux -malleista, jotka on suunniteltu vähentämään yritysautojen verotaakkaa. Kuvassa muuntamaton, alkuperäinen Toyota Hilux.

Yritys muokkaamiin Hiluxeihin on lisätty taka-akselille viranomaisvaatimukset täyttävä ilmajousitus ja nostettu kokonaismassa kuorma-autotasolle eli käytännössä kymmenen kilogrammaa yli 3,5 tonnin.

Muokkauksia on tehty myös esimerkiksi vilkkuihin. Peilivilkut on poistettu käytöstä ja niiden tilalla ovat kuorma-autoissa pakolliset lokasuojavilkut.

Ilta-Sanomien mukaan konsepti tarjoaa omistajalle sekä käyttäjälle lukuisia etuja auton hankintahinnasta verotukseen. Kevytkuorma-autoksi muutettu viisipaikkainen lava-auto on autoverovapaa. Sen ansiosta ostaja voi saada jopa 25 000 euron edun verrattuna täyden autoveron lavahenkilöautoihin. Etua tulee myös siitä, että kuorma-auto on oikeutettu täysimääräiseen alv-verovähennykseen.

Muunnetun Hiluxin vuotuiset käyttöverot (ajoneuvoveron perusvero sekä käyttövoimavero) putoavat kuorma-autona noin 880 eurosta 78,88 euroon vuodessa.

Miinuspuolena lehden mukaan on lain vaatima pakollinen nopeudenrajoitin, joka estää auton matkanopeutta nousemasta yli 90 kilometriin tunnissa.

Yrittäjäsanomat

toimitus (at) yrittajat.fi