16.10.2020 klo 09:52
Uutinen

”Yrittäjäjärjestössä pääsee tekemään töitä itseä kiinnostavien asioiden parissa” – Lue yrittäjän kokemuksia luottamushenkilötyöstä ja hae mukaan luottamushenkilöksi vuodelle 2021

Helsingin Yrittäjät hakee mukaan toimintaansa uusia luottamushenkilöitä vuodelle 2021. Olisitko sinä käytettävissä? Aluejärjestömme piiriin kuuluu kuuden paikallisyhdistystä ja kolme verkostoa (HYNY, HEI Network ja Senioriverkosto). Lue yrittäjä Jukka Tiihosen kokemuksia luottamushenkilötyöstä.

Kiinnostaako sinua…

  • yhteiskunnallisiin asioihin ja yrittäjyyteen vaikuttaminen Helsingissä?
  • antaa omaa asiantuntemustasi ja aikaasi järjestön voimavaraksi?
  • nykyaikaisen ja ketterän yhteistyön tekeminen eri tahojen kanssa, esim. oppilaitosten, kaupungin ja päättäjien kanssa?
  • erilaisten, yrittäjiä kiinnostavien tapahtumien ja koulutusten järjestäminen yhdessä muiden luottamushenkilöiden kanssa?
  • saada arvokasta kokemusta järjestötyöstä ja osallistua (omaa liiketoimintaasikin) hyödyttäviin koulutuksiin?

Haemme sitoutuneita ja yrittäjyyden edistämisestä kiinnostuneita luottamushenkilöitä eri rooleihin kuten viestintä-, tapahtuma-, jäsen-, oppilaitos- ja vaikuttamisvastaaviksi, sihteereiksi ja puheenjohtajiksi.

Luottamushenkilötyön tueksi tarjoamme koulutusta sekä kokeneempien luottamushenkilöiden tuen. Luottamushenkilötyö edellyttää järjestön jäsenyyttä sekä kiinnostusta ja sitoutumista yrittäjien yhteisten asioiden eteen toimimiseen. Voit liittyä jäseneksi täältä. Tule mukaan yhteisöömme edistämään yrittäjien asiaa!

Kokemuksia luottamushenkilötyöstä, Jukka Tiihonen, Palkkataito Oy

Haastattelimme muutaman vuoden Helsingin Yrittäjät – Länsi-Helsinki ry:ssä luottamushenkilönä toiminutta Jukka Tiihosta Palkkataito Oy:stä luottamushenkilötyön arjesta yrittäjäjärjestössä. Tiihonen toimii Helsingin Yrittäjät – Länsi-Helsinki ry:n puheenjohtajana.

Mikä on ollut parasta yrittäjäjärjestön luottamustehtävässä?

”Luottamushenkilönä ja yrittäjäjärjestössä ylipäänsä olen saanut uusia kontakteja, tutustunut mielenkiintoisiin ihmisiin ja päässyt vaikuttamaan minulle tärkeissä asioissa. Vaikuttamisessa minun sydäntäni lähellä ovat työehdot ja paikallinen sopiminen, joita olen päässyt edistämään SY:n työmarkkinavaltuuskunnassa ja nimikkoyrittäjänä. Samalla myös oma ammattitaito työehtojen parissa kehittyy. Paikallisessa vaikuttamisessa minua lähellä on Länsi-Helsingin pikaraitiotie: ylipäänsä raideliikenteen kehittäminen työtä tulevaisuuden eteen.”

Miksi järjestötyö on mielestäsi tärkeää?

”Yrittäjäjärjestön tavoitteena on vaikuttaa, verkostoida ja vahvistaa yrittäjyyttä. Paikallisyhdistyksen kautta yrittäjät saavat vertaisverkoston ja tukea arkipäivän yrittäjyydessä. Aluejärjestö ja Suomen Yrittäjät keskittyvät vaikuttamiseen ja yrittäjyyden edistämiseen. Suomen Yrittäjät järjestää myös paljon koulutusta yrittäjille tärkeistä asioista.”

Mitä luottamushenkilönä toimiminen vaatii?

”Innostusta tehtävään, jota hoitaa. Aika on meillä kaikilla kortilla, joten kannattaa keskittyä asioihin, jotka kokee itselleen läheisinä.”

Terveisesi luottamushenkilötoiminnasta kiinnostuneille?

”Yrittäjäjärjestössä pääsee tekemään töitä itseä kiinnostavien asioiden parissa, olivat ne sitten vaikuttamista tai kiinnostavien tapahtumien järjestämistä yrittäjäkollegoille. Aikaa voi käyttää juuri niin paljon tai vähän kuin mikä on mahdollista, meillä kaikilla oma yritystoiminta on kuitenkin se kaikkein tärkein. Mitä useampi on mukana, sitä pienempi on kunkin työkuorma.”


Kiinnostuitko luottamushenkilötyöstä?

Henkilövalinnat tehdään paikallisyhdistysten vuosikokouksissa lokakuun lopussa ja marraskuun alussa, tutustu linkin kautta vuosikokousten ajankohtiin:

Helsingin Yrittäjät – Etelä-Helsinki ry

29.10.2020, klo 18.00, Business Meeting Park – Helsinki FORUM Campus / tila: Class 2A, Kukontori, Yrjönkatu 29 C, 00100 Helsinki, lisätietoja >

Helsingin Yrittäjät – Itä-Helsinki ry

29.10.2020 klo 17.00, Hotelli Rantapuisto, Furuborginkatu 3, 00980 Helsinki, lisätietoja >

Helsingin Yrittäjät – Keski-Helsinki ry

29.10.2020 klo 18.00, Oivadeli Oy:n Juhlatila Aitiossa (8 krs.), Mannerheimintie 113, 00280 Helsinki, lisätietoja >

Helsingin Yrittäjät – Lounais-Helsinki ry

29.10.2020 klo 16.00, Santakatu 2 (As.Oy Helsingin Sinikaisla) kerhohuone, 00180 Helsinki, lisätietoja >

Helsingin Yrittäjät – Länsi-Helsinki ry

29.10.2020 klo 18.00, OmaKahvila, Puutarhurinkuja 2, 4. kerros, 00300 Helsinki, lisätietoja >

Helsingin Yrittäjät – Pohjois-Helsinki ry

9.11.2020 klo 18.30, Memorijuhlasali, Pihlajamäentie 30, 00710 Helsinki, lisätietoja >

Lisätietoja paikallisyhdistysten hallitustyöskentelystä ja vuosikokouksista saat hallitusten puheenjohtajilta, yhteystiedot löydät täältä.

Kaikille jäsenille lähetetään ennen kokousta virallinen vuosikokouskutsu. Huomioithan, että vuosikokoukseen osallistuminen edellyttää järjestön jäsenyyttä. Voit liittyä jäseneksi täältä.


Helsingin Yrittäjien paikallisyhdistykset:

Helsingin Yrittäjien teemakohtaiset verkostot:

Kuva: Nyt saa tuulettaa! Helsingin Yrittäjien toteuttama uudistus paikallisyhdistystyössä sai kunniamaininnan Vaikuttajafoorumissa 9.2.2020. Kuva: Jari Lammassaari.