25.4.2020 klo 15:08
Uutinen

Yrittäjän uutisviikko 17: Odottelua, syyllistämistä ja voiton makuinen tappio

Tukien saajia ja viranomaisia syyllistettiin vääristä päätöksistä. Hallitus ei myöntänyt itse tehneensä virheitä, mutta loppuviikosta uudisti linjauksia yritystuista. Tavoitteena on kohdentaa tukea enemmän koronan aiheuttamiin vahinkoihin. Samalla tuhannet hämäläiset yrittäjät odottavat saavansa päätöksen edes työttömyysturvasta.

Palm rakensi forssalaisille virtuaalisen torin

Uusvanha forssalainen yrittäjä Panu Palm päätti pystyttää pikavauhdilla palvelualustan, mihin paikalliset yrittäjät voivat syöttää palvelutarjontaansa ja jakaa sitä verkkosivuilla sekä sosiaalisessa mediassa. Pääartikkelina Toripalvelussa on lahjakorttien osto, minkä turvin yritykset voisivat saada tukea tilanteesta selviämiseen. Lue Panun haastattelu kokonaisuudessaan tästä.

Vastaavia paikallisen yrittäjyyden pelastustoimia on tehty myös muualla Suomessa. Kanta-Hämeessä ainakin Hämeenlinna ja Janakkala ovat julkaisseet omia koontisivustojaan.

Katso myös

Tukien haku turhauttaa yrittäjiä

Rahoitus puhututti Kanta-Hämeessä ja koko maassa. Hallitus kertoi perjantai-iltana alv-palautuksista sekä Business Finlandin ja ELY-tukien uusista linjauksista. Kanta-Hämeessä yksinyrittäjälle suunnattua tukea on ehtinyt hakea perjantaihin mennessä lähes 700 yritystä. Ensimmäiset heistä ovat saaneet jo rahat tilille. Vastaavasti ELY:ltä tai Business Finlandilta on tullut myönteiset päätökset runsaalle sadalle yritykselle. Yhteensä tukea on jaettu lähes kaksi miljoona euroa Kanta-Hämeeseen. Sen sijaan yrittäjien työttömyysturvan käsittely yskii ja moni pohtii miten selvitä huomisesta.

Hämeen TE-toimistossa käsittelyjonossa on 2000 yrittäjän lausunnot työmarkkinatuen saamiseksi. Tämän lisäksi työvoimatoimistoon tulee 500 uutta asiakasta päivässä.

Lue lisää

Häviöstä huolimatta: Yrittäjyys on osa elämää

Nuorten yrittäjyyskilpailun Uskalla Yrittää -finaalissa 23.4. oli hämeenlinnalaisväriä. Bastu NY:n parivaljakko Samu Siivola ja Niklas Nokka olivat valikoituneet jatkoon suuresta joukosta kanssakilpailijoita. Yhteensä 1461 harjoitusyrityksen joukosta 15 pääsi finaaliin Bastu NYn lailla. Tänä vuonna kisan pääpalkinnot menivät Turkuun ja Ylöjärvelle.

– Finaalin jälkeen fiilis on tietysti hieman pettynyt, sillä häviö on aina häviö. Vaikka nyt ei voittoa tullutkaan, niin olemme ylpeitä siitä, että pääsimme 15 Suomen parhaan NY yrityksen joukkoon ja siitä miten hyvin pärjäsimme yleisellä tasolla. Jatkamme olosuhteiden salliessa Bastun toimintaa, mutta ennen sitä on edessä kehittämistä, jotta voimme tarjota kaikille parasta mahdollista palvelua, yrittäjät kertoivat finaalin jälkeen.

Samu Siivola (vas.) ja Niklas Nokka totesivat, että finaalitappio harmittaa, mutta he vakuuttivat, että yrittäminen tulee pysymään osana heidän molempien elämää.

Lue myös

Muita kiinnostavia aiheita