4.7.2020 klo 15:38
Uutinen

Yrittäjän uutisviikko 27: Seesteinen kesä ennakoi kiireistä syksyä

Heinäkuussa ei juuri ole yleisötapahtumia, mutta elokuulle niitä on jo luvassa. Suurin osa kevään tapahtumista siirrettiin suoraan syksyyn, joten syksystä tulee tapahtumapuolella kiireistä aikaa, enteilee tapahtuma-alan yrittäjä. Heinäkuu tarjoilee myös uusia tukia ja palvelun aukkopaikkoja on löydetty.

Kustannustuki hakuun

Yritysten kustannustukea koronatilanteen aiheuttamista taloudellisista menetyksistä voi hakea ensi viikosta alkane ja hakemus tulee tehdä viimeistään elokuun loppuun mennessä. Tukea voidaan myöntää yrityskohtaisesti 2 000–500 000 euroa. Jos yritys on saanut aikaisemmin tukea, niin saadusta yksinyrittäjän tuesta vähennetään 100 % ja ELY:n tai Business Finlandin kehittämistuesta 70 %. Lue lisää kustannustuesta tästä linkistä.

Kustannustuen hakeminen ei ole kilpajuoksua, jossa nopeimmat voittavat. Tukea saavat ne, jotka täyttävät myöntämisen edellytykset.

Kaikesta huolimatta positiiviset näkymät

Kesä- ja heinäkuun tilausjunaryhmät peruivat tilauksensa sekä lisäksi kaikki kesän erikoistapahtumat peruuntuivat. Jokioisten Museorautatiellä oli tarkoitus toteuttaa yhdessä Karjalaseuran kanssa heinäkuun puolivälissä suuri Evakkojuna-tapahtuma, mutta tapahtuma on nyt siirretty vuodella eteenpäin. Muitakin tapahtumia kuten Minkiön Mobiilipäivä, sekä Minkiön Maalaistori on peruutettu. Tämä on näkynyt vuoden kokonaismatkustajamäärissä ja menetetyissä matkalipputuloissa. Kaikista vaikeuksista huolimatta näkymät ovat positiivisia Jokioisten Museorautatiellä. Lue juttu kokonaisuudessaan tästä.

Museorautatie huolehtii asiakkaistaan koronarajoitusten ollessa voimassa. Museojunaan on lisätty ylimääräisiä vaunuja viihtyvyyden ja turvavälien lisäämiseksi sekä avonaisia, niin sanottuja kesävaunuja on lisätty.

Lue myös: (30.6.) Panu Koskinen: Keikat heräämässä eloon

Puutteita omistajanvaihdospalveluissa

Kanta-Hämeessä ei ole aikaisemmin ole ollut nimettyä vastuuorganisaatiota omistajanvaihdosten matalan kynnyksen palvelujen tuottamiseksi, vaikka Hämeen Yrittäjien ja seudun yrityspalvelutoimijoiden kautta palveluja onkin ollut projektiluontoisesti tarjolla.

– Määrätietoinen työ omistajanvaihdosten edistämiseksi on alkanut tuottaa hedelmää ja perusasiat omistajanvaihdosten edistämiseksi aluetasolla kyllä tiedetään. Ne eivät ole mitään rakettitiedettä, toteaa omistajanvaihdos foorumin selvityksestä vastannut Juha Tall Seinäjoen ammattikorkeakoulusta. Lue juttu kokonaisuudessaan tästä.

Raportti suosittaa mm. pienten yritysten osakkeiden hankintameno-olettamien nostamista verotuksessa. Tämä vähentäisi myyjään kohdistuvaa verorasitusta ja kannustaisi yrittäjiä yrityksen myyntiin.

Lue myös

Muita kiinnostavia aiheita