Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen. Kuva: Jetro Stavén
Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen. Kuva: Jetro Stavén
11.3.2024 klo 15:48
Uutinen

Yrittäjien puheenjohtaja Salminen: ”Suomalaisiin yrittäjiin ja yrityksiin kohdistuva perätön vihjailu ei ole hyväksyttävää”

Suomen Yrittäjien puheenjohtajan Petri Salmisen mukaan ”totuudella tuntuu olevan julkisessa kommentoinnissa ajoittain kovin vähän arvoa”.

Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen kirjoittaa blogissaan poliittisten lakkojen kuumentamasta julkisesta keskustelusta.

– Poliittisten lakkojen keskellä keskustelu käy tällä hetkellä kovilla kierroksilla. Surullisimpana pidän sitä, että totuudella tuntuu olevan julkisessa kommentoinnissa ajoittain kovin vähän arvoa. Viimeisimpänä esimerkkinä tästä Helsingin Sanomien uutinen ulkomaisen työvoiman hyväksikäytöstä metsänhoidossa. Tätä uutista jaettiin jopa liittojohtajien toimesta vihjailemalla, että yritykset pyrkisivät laajasti hyväksikäyttämään työntekijöitään tai lainvastaisesta toiminnasta pyrittäisiin hallitusohjelman työelämäuudistuksilla tekemään laillista. Näin ei ole. Työntekijöiden hyväksikäyttöä ei kukaan ole edistämässä tai helpottamassa. Piste.

Salmisen mukaan sometrollit voivat roiskia mielikuvituksellisia salaliittoteorioita, mutta ”yhteiskunnallisesti merkittävien järjestöjen johtajilta on syytä odottaa hieman enemmän harkintakykyä kommenteissaan”.

– Järjestöjen välillä keskustelu voi olla räväkkääkin, mutta suomalaisiin yrittäjiin ja yrityksiin kohdistuva perätön vihjailu ei ole hyväksyttävää, Salminen kirjoittaa.

– Erityisen pettynyt olen siitä, että jopa jotkut kansanedustajat ovat lähteneet näitä valheellisia epäilyksiä lietsomaan. Pidän tällaista vihjailua loukkaavana meitä suomalaisia yrittäjiä kohtaan, hän jatkaa.

Salmisen mukaan Suomessa on satojatuhansia yrityksiä, joissa koetaan kunnia-asiaksi noudattaa lakeja ja yhteisiä pelisääntöjä.

– Jopa ylitunnollisesti. Työnantajina toimivat yrittäjät kokevat laajasti kunnia-asiakseen rakentaa hyvinvoivia ja motivoituneita työyhteisöjä, sillä tämä on yritysten etu. Yrittäjien vastuullisuus työntekijöitään kohtaan näkyy myös tutkimuksissa. Työpaikoilla tapahtuvan sopimisen tasapuolistaminen myös järjestäytymättömiin yrityksiin ei tätä tulisi mihinkään muuttamaan. Päinvastoin.

Lue Petri Salmisen koko blogi tästä.

Toimitus
Toimitus