Erotu vastuullisuudella

Verkossa
 • Suomen Yrittäjät

Vahvista vastuullisuutta ja asemaasi markkinoilla

Vastuullinen pienyritys on kilpailukykyinen. Tätä verkkokurssilta löydät vastauksia siihen, miksi vastuullisuus on välttämätöntä, mitä se tarkoittaa käytännön tekoina ja valintoina ja kuinka siitä voi viestiä. Varmista, että yrityksesi vastuullisuustyö on käynnissä ja suunta on oikea!

Koulutus on nyt auki ja se on avoinna 4.8.2024 saakka. Ilmoittautuminen auki 20.6. saakka.

Yrittäjät-akatemia kultainen ikoni maksuton jäsenille

Koulutus toteutetaan Claned-oppimisalustalla ja se sisältää lyhyitä videoita, tekstejä ja monivalintatehtäviä. Kokonaisuudessa on useita moduuleita, joista voit poimia sinua kiinnostavat aiheet tai hyödyntää koko paketin.

Näin tämä toimii:

 1. Ilmoittaudu mukaan. Ilmoittautuminen on auki 20.6. saakka.
 2. Saat sähköpostiisi tunnukset oppimisalustalle muutaman arkipäivän kuluessa.
 3. Kirjaudu oppimisalustalle sähköpostin ohjeen mukaan.
 4. Opiskele omaan tahtiisi. Koulutus on käytössäsi 4.8. saakka.

Sopiiko tämä minulle?

Koulutus on  maksuton Yrittäjien jäsenyritysten yrittäjille ja henkilöstölle, myös toimialajärjestöjen jäsenille. Se sopii pienyrittäjille, jotka kaipaavat perustietoa, kokonaiskuvaa ja käytännön vinkkejä vastuullisuustyön aloittamiseen ja kehittämiseen.

 

Koulutuksen hyödyt

1.Tunne yritysvastuun osa-alueet

Tunnet yritysvastuun osa-alueet ja soveltamismahdollisuudet pienyrityksen arjessa.

2. Toteuta yritysvastuuta

Tunnistat tapoja, joilla ympäristö- ja sosiaalista vastuuta, hyvää hallintotapaa ja taloudenhoitoa voi toteuttaa käytännössä.

3. Viesti yritysvastuusta

Tunnistat keinoja onnistuneen vastuullisuusviestinnän toteuttamiseen pienyrityksessä.

Palautetta osallistuneilta

Kurssi on hyvä ponnahduslauta vastuulliseen toimintaan. Selkeytin näkökulmaani yritysvastuuseen ja sain työkaluja oman toiminnan kehittämiseen.

Erittäin hyvin ja kiinnostavasti toteutettu kokonaisuus! Vastuullisuuden osa-alueita käsiteltiin hyvin ja riittävän laajasti.

Osallistujien arvosana koulutuksesta

Aihepiirit olivat mielenkiintoisia ja tarpeellisia nykypäivän yrittäjälle ja sopivia monelle alalle. Osat olivat selkeästi jaotellut, asiat kerrottiin lyhyesti, selkeästi ja kattavasti.

Todella hyvä, kattava ja selkä selitteinen kurssi. Kiitos!

Verkkokurssin sisältö

Vastuullisuudesta puhutaan nyt paljon, mutta miten se koskettaa pienyrityksiä? Tässä osassa kuulet, mitä vastuullisuus tarkoittaa, miksi se on tuottavaa ja mitä sidosryhmät odottavat sinulta. Saat myös vinkkejä, kuinka lähteä liikkeelle yritysvastuussa. Asiantuntija Anne Vanhala.

Sisältö

 1. Mitä vastuullisuus on ja mitä se ei ole?
 2. Miksi vastuullisuus kannattaa?
 3. Mitä sidosryhmät odottavat vastuullisuudelta?
 4. Miten lähden liikkeelle vastuullisuudessa?

Yritysvastuu on tullut jäädäkseen. Varmista, että yrityksesi vastuullisuustyö on käynnissä ja oikeansuuntaista. Tässä osassa kuulet, miten voit vahvistaa yritysvastuuta käytännön arjessa, kuten yrityksesi hankinnoissa, markkinoinnissa ja päätöksenteossa. Asiantuntija Anne Vanhala.

Sisältö

 1. Miten vastuullisuus näkyy johtamisessa ja päätöksenteossa?
 2. Miten vastuullisuus näkyy yrityksen hankinnoissa?
 3. Miten vastuullisuus näkyy myynnissä ja markkinoinnissa?
 4. Miten vastuullisuus näkyy työsuhteissa?

Haluatko palvella laajaa asiakaskenttää tai haluatko pitää kiinni osaavasta työvoimasta? Tässä osassa tutustut sosiaaliseen vastuullisuuteen ja sen kasvavaan merkitykseen yrityksen maineen ja menestyksen kannalta. Asiantuntija Niina Ratsula.

Sisältö

 1. Mitä on sosiaalinen vastuullisuus?
 2. Konkreettisia esimerkkejä ihmisoikeuksien toteutumisesta
 3. Miten edistää sosiaalista vastuullisuutta?
 4. Sosiaalisen vastuullisuuden raportointi ja mittarit

Ympäristövastuulta ei voi sulkea silmiään ja toisille se tarjoaa uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Tässä osassa tutustut yrittäjän rooliin ja käytännön keinoihin yhteisissä ympäristötalkoissa. Asiantuntija Niina Ratsula.

Sisältö

 1. Mitä ympäristövastuu pitää sisällään?
 2. Ilmastonmuutoksen torjuminen
 3. Kiertotalous ja luonnon monimuotoisuus
 4. Ympäristövastuun kehittäminen käytännössä

Tässä osassa tutustut siihen, mitä yrityksesi numerot kertovat, kuinka tunnistaa kannattavat liiketoiminta-alueet, miten hinnoitella oikein ja millaisia rahoitusratkaisuja on tarjolla. Kuulet myös miten toimia, jos yrityksen talous mietityttää. Asiantuntija Tytti Saarinen.

Sisältö

 1. Oman työn hinnoittelu ja katerakenne
 2. Mitä numerot kertovat menneestä ja tulevasta?
 3. Kannattavat ja kannattamattomat liiketoiminta-alueet
 4. Millaisia rahoitusratkaisuja yrittäjille on tarjolla?
 5. Milloin havahtua toimimaan ensimmäisen kerran?

Sidosryhmät kiinnittävät nyt erityistä huomiota yritysten vastuullisuuteen. Millainen vastuullisuusviesti yrityksestäsi lähtee maailmalle? Tässä osassa tutustut vastuullisuusviestinnän merkitykseen, sisältöön, keinoihin ja kanaviin. Asiantuntijana Riikka Rantakari.

Sisältö

 1. Miksi vastuullisuusviestintä on tärkeää?
 2. Mitä vastuullisuudesta voi kertoa?
 3. Miten viestiä vastuullisuudesta?
 4. Mitä on vastuullisuusraportointi?

 

  Tällä kurssilla voit suorittaa ”Erotu vastuullisuudella” -osaamismerkin. Osaamismerkki eli open badge on digitaalinen todistus. Se on tapa tunnustaa ja tehdä näkyväksi merkin saajan suorittamia kursseja ja osaamista. Osaamismerkki on todistus käydystä kurssista sinua itseäsi varten ja sitä voi joissain tapauksissa hyödyntää osana muita koulutuksia. Sen avulla voit myös tuoda asiantuntemustasi näkyviin eri sidosryhmille.  Oppimisalustalta löydät lisätietoa osaamismerkistä.

 

Kouluttajat

Anne Vanhala

Bonfide Oy

Anne Vanhala toimii yrittäjänä Bonfide Oy:ssä ja Keskuskauppakamarin vastuullisuusasiantuntijana. Annella on pitkä kokemus yritysvastuun edistämistyöstä eri kokoisissa yrityksissä. Ennen kaikkea hänellä on yrittäjänä ja asiantuntijana into ja halu auttaa kaikenlaisia yrityksiä vastuullisuusasioissa. Anne on myös kirjoittanut vastuullisuusteemasta tietokirjoja.

Niina Ratsula

Code of Conduct

KTT Niina Ratsula on valittu vastuulliseksi vaikuttajaksi (2019, Bonfire Agency) ja on yksi vastuullisuusteeman kysytyimpiä puhujia Suomessa. Niina on työskennellyt 15 vuotta vastuullisen liiketoiminnan kehittämisen parissa eri yrityksissä ja viimeiset 4 vuotta luotsannut yrittäjänä Code of Conduct Companyn toimintaa.
Niina on yrittäjäperheen kasvatti ja oman yritystoimintansa lisäksi perehtynyt pienyrittäjien vastuullisuuskysymyksiin kouluttamalla yrittäjiä eri foorumeissa. Niinan vahvuutena on tarkastella vastuullisuutta yrityskulttuurin ja maineen näkökulmasta. Kuva: Sakari Röyskö.

Riikka Rantakari

Fitcomm Oy

Toimitusjohtaja, perustaja Riikka Rantakarilla on yli 22 vuoden kokemus yritysvastuusta ja viestinnästä. Riikka on ollut mukana kymmenien yritysten vastuullisuuden ja viestinnän kehittämisessä. Hän on ProCom ry:n kestävän kehityksen verkoston puheenjohtaja. Fitcomm Oy on 2010 perustettu kestävään kehitykseen, vastuulliseen liiketoimintaan ja vastuullisuusviestintään erikoistunut asiantuntijatoimisto.

Tytti Saarinen

Tvenda Oy

Tytti on toinen Tvendan perustajaosakkaista. Hänellä on vahva kokemus erilaisten taloudellisten väärinkäytösten tutkimisesta, rahanpesututkinnoista, konkursseihin ja saneerauksiin liittyvistä erityistarkastuksista, vahinkolaskelmista sekä talousraportoinnista. Tytti on toiminut asiantuntijatodistajana ja puhujana/kouluttajana eri alojen seminaareissa.

Ilmoittaudu tästä mukaan
Lisätiedot ja tietosuoja-asiat

Kysyttävää?
Lisätietoa saat sähköpostitse akatemia@yrittajat.fi.Tämän tapahtuman tietosuoja-asioissa voit olla yhteydessä Heidi Jänttiin, heidi.jantti@yrittajat.fi