Erotu vastuullisuudella

Verkossa
 • Suomen Yrittäjät

Vastuullinen pienyritys on kilpailukykyinen

Erotu vastuullisuudella -koulutus tarjoaa perusteet pienten yritysten vastuullisuustyön tueksi. Täältä löydät vastauksia siihen, miksi vastuullisuus on välttämätöntä, mitä se tarkoittaa käytännön tekoina ja valintoina ja kuinka siitä voi viestiä. Ja kaikki tämä juuri pienten yritysten näkökulmasta, alan huippuasiantuntijoiden kertomana. Varmista, että yrityksesi vastuullisuustyö on käynnissä ja suunta on oikea!

Koulutus toteutetaan Claned- oppimisympäristössä. Voit aloittaa ja hyödyntää koulutusta omaan tahtiisi. Katso lyhyitä videoita silloin kun sinulle parhaiten sopii ja syvenny aiheisiin napakan lisämateriaalin avulla. Koulutuksessa on useita moduuleita, joista voit poimia sinua kiinnostavat aiheet tai hyödyntää koko paketin.

Koulutus on suunnattu pienyrittäjille, jotka kaipaavat perustietoa, kokonaiskuvaa ja käytännön vinkkejä vastuullisuustyön aloittamiseen ja kehittämiseen.

Koulutuksen hyödyt

1.Tunne yritysvastuun osa-alueet

Tunnet yritysvastuun osa-alueet ja soveltamismahdollisuudet pienyrityksen arjessa.

2. Toteuta yritysvastuuta

Tunnistat tapoja, joilla ympäristö- ja sosiaalista vastuuta, hyvää hallintotapaa ja taloudenhoitoa voi toteuttaa käytännössä.

3. Viesti yritysvastuusta

Tunnistat keinoja onnistuneen vastuullisuusviestinnän toteuttamiseen pienyrityksessä.

Palautetta osallistuneilta

Kurssi on hyvä ponnahduslauta vastuulliseen toimintaan. Selkeytin näkökulmaani yritysvastuuseen ja sain työkaluja oman toiminnan kehittämiseen.

Aihepiirit olivat mielenkiintoisia ja tarpeellisia nykypäivän yrittäjälle ja sopivia monelle alalle. Osat olivat selkeästi jaotellut, asiat kerrottiin lyhyesti, selkeästi ja kattavasti.

Verkkokurssin sisältö

Vastuullisuudesta puhutaan nyt paljon, mutta miten se koskettaa pienyrityksiä? Tässä osassa kuulet, mitä vastuullisuus tarkoittaa, miksi se on tuottavaa ja mitä sidosryhmät odottavat sinulta. Saat myös vinkkejä, kuinka lähteä liikkeelle yritysvastuussa.

Sisältö

 1. Mitä vastuullisuus on ja mitä se ei ole?
 2. Miksi vastuullisuus kannattaa?
 3. Mitä sidosryhmät odottavat vastuullisuudelta?
 4. Miten lähden liikkeelle vastuullisuudessa?

Yritysvastuu on tullut jäädäkseen. Varmista, että yrityksesi vastuullisuustyö on käynnissä ja oikeansuuntaista. Tässä osassa kuulet, miten voit vahvistaa yritysvastuuta käytännön arjessa, kuten yrityksesi hankinnoissa, markkinoinnissa ja päätöksenteossa.

Sisältö

 1. Miten vastuullisuus näkyy johtamisessa ja päätöksenteossa?
 2. Miten vastuullisuus näkyy yrityksen hankinnoissa?
 3. Miten vastuullisuus näkyy myynnissä ja markkinoinnissa?
 4. Miten vastuullisuus näkyy työsuhteissa?

Haluatko palvella laajaa asiakaskenttää tai haluatko pitää kiinni osaavasta työvoimasta? Tässä osassa tutustut sosiaaliseen vastuullisuuteen ja sen kasvavaan merkitykseen yrityksen maineen ja menestyksen kannalta.

Sisältö

 1. Mitä on sosiaalinen vastuullisuus?
 2. Konkreettisia esimerkkejä ihmisoikeuksien toteutumisesta
 3. Miten edistää sosiaalista vastuullisuutta?
 4. Sosiaalisen vastuullisuuden raportointi ja mittarit

Ympäristövastuulta ei voi sulkea silmiään ja toisille se tarjoaa uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Tässä osassa tutustut yrittäjän rooliin ja käytännön keinoihin yhteisissä ympäristötalkoissa.

Sisältö

 1. Mitä ympäristövastuu pitää sisällään?
 2. Ilmastonmuutoksen torjuminen
 3. Kiertotalous ja luonnon monimuotoisuus
 4. Ympäristövastuun kehittäminen käytännössä

Tässä osassa tutustut siihen, mitä yrityksesi numerot kertovat, kuinka tunnistaa kannattavat liiketoiminta-alueet, miten hinnoitella oikein ja millaisia rahoitusratkaisuja on tarjolla. Kuulet myös miten toimia, jos yrityksen talous mietityttää.

Sisältö

 1. Oman työn hinnoittelu ja katerakenne
 2. Mitä numerot kertovat menneestä ja tulevasta?
 3. Kannattavat ja kannattamattomat liiketoiminta-alueet
 4. Millaisia rahoitusratkaisuja yrittäjille on tarjolla?
 5. Milloin havahtua toimimaan ensimmäisen kerran?

 

  Tällä kurssilla voit suorittaa ”Erotu vastuullisuudella” -osaamismerkin. Osaamismerkki eli open badge on digitaalinen todistus. Se on tapa tunnustaa ja tehdä näkyväksi merkin saajan suorittamia kursseja ja osaamista. Osaamismerkki on todistus käydystä kurssista sinua itseäsi varten ja sitä voi joissain tapauksissa hyödyntää osana muita koulutuksia. Sen avulla voit myös tuoda asiantuntemustasi näkyviin eri sidosryhmille.  Oppimisalustalta löydät lisätietoa osaamismerkistä.

 

Kouluttajat

Anne Vanhala

Bonfide Oy

Anne Vanhala toimii yrittäjänä Bonfide Oy:ssä ja Keskuskauppakamarin vastuullisuusasiantuntijana. Annella on pitkä kokemus yritysvastuun edistämistyöstä eri kokoisissa yrityksissä. Ennen kaikkea hänellä on yrittäjänä ja asiantuntijana into ja halu auttaa kaikenlaisia yrityksiä vastuullisuusasioissa. Anne on myös kirjoittanut vastuullisuusteemasta tietokirjoja.

Niina Ratsula

Code of Conduct

KTT Niina Ratsula on valittu vastuulliseksi vaikuttajaksi (2019, Bonfire Agency) ja on yksi vastuullisuusteeman kysytyimpiä puhujia Suomessa. Niina on työskennellyt 15 vuotta vastuullisen liiketoiminnan kehittämisen parissa eri yrityksissä ja viimeiset 4 vuotta luotsannut yrittäjänä Code of Conduct Companyn toimintaa.
Niina on yrittäjäperheen kasvatti ja oman yritystoimintansa lisäksi perehtynyt pienyrittäjien vastuullisuuskysymyksiin kouluttamalla yrittäjiä eri foorumeissa. Niinan vahvuutena on tarkastella vastuullisuutta yrityskulttuurin ja maineen näkökulmasta. Kuva: Sakari Röyskö.

Riikka Rantakari

Fitcomm Oy

Toimitusjohtaja, perustaja Riikka Rantakarilla on yli 22 vuoden kokemus yritysvastuusta ja viestinnästä. Riikka on ollut mukana kymmenien yritysten vastuullisuuden ja viestinnän kehittämisessä. Hän on ProCom ry:n kestävän kehityksen verkoston puheenjohtaja. Fitcomm Oy on 2010 perustettu kestävään kehitykseen, vastuulliseen liiketoimintaan ja vastuullisuusviestintään erikoistunut asiantuntijatoimisto.

Tytti Saarinen

Tvenda Oy

Tytti on toinen Tvendan perustajaosakkaista. Hänellä on vahva kokemus erilaisten taloudellisten väärinkäytösten tutkimisesta, rahanpesututkinnoista, konkursseihin ja saneerauksiin liittyvistä erityistarkastuksista, vahinkolaskelmista sekä talousraportoinnista. Tytti on toiminut asiantuntijatodistajana ja puhujana/kouluttajana eri alojen seminaareissa.

Ilmoittaudu tästä mukaan
Hinta
Maksuton