työsuhteiden sudenkuopat ja niiden välttäminen

Työsuhteen oikeudet ja velvollisuudet

  • Suomen Yrittäjät

Verkkokurssi 19.9.-19.11. Työnantajaksi ryhtyminen tuo mukanaan velvoitteita. On hyvä tietää, mistä tietoa löytyy ja miten eri lait sekä työehtosopimusten säännökset vaikuttavat työnantajan ja työntekijän oikeuksiin ja velvollisuuksiin.

Ajankohta ja toteutustapa
Voit hyödyntää koulutusta 19.9.-19.11. aikavälillä omaan tahtiisi. Koulutus toteutetaan Claned-oppimisympäristössä ja se sisältää lyhyitä tekstejä. Tähän koulutukseen voit ilmoittautua ja tulla mukaan 19.10. saakka.

Kohderyhmä
Koulutus on suunnattu pienille työnantajayrityksille ja ensimmäisen työntekijän palkkaamista pohtiville yrittäjille.

Hinta
Koulutus on maksuton Yrittäjien jäsenyrityksille. Muille hinta on 190€ + alv 24% / hlö.

Koulutuksen keskeiset opit

1. Kokonaiskuva

Saat kokonaiskuvan työsuhteisiin liittyvistä oikeuksista ja velvollisuuksista.

2. Arjen tilanteet

Käyt läpi keskeiset työsuhteeseen liittyvät tilanteet, joissa lainsäädäntö on huomioitava.

3. Lainmukaiset käytännöt

Saat yleiskäsityksen, kuinka toimia laillisesti työsuhteisiin liittyvissä tilanteissa.

Verkkokurssin sisältö

Työnantajaksi ryhtyminen tuo mukanaan velvoitteita kahdesta suunnasta: lainsäädännöstä 2) toimialakohtaisista työehtosopimuksista. Myös paikallinen sopiminen liittyy kokonaisuuteen. Yrittäjän tai työnantajan ei tarvitse osata ulkoa näitä säännöksiä. Mutta on hyvä tietää, mistä tietoa löytyy ja miten eri lait sekä työehtosopimusten säännökset vaikuttavat työnantajan ja työntekijän oikeuksiin ja velvollisuuksiin.

Tässä osassa saat yleiskäsityksen lainsäädännön, työehtosopimusten ja paikallisen sopimisen vaikutuksista työsuhteisiin.

Työsuhteen alkamiseen ja työn tekemiseen liittyy lainsäädäntöä, joka täytyy ottaa huomioon. Tässä osassa tarkastellaan työsuhteen muotoihin, työaikaan, työsopimukseen ja työntekijöiden tasapuoliseen kohteluun ja syrjinnän ehkäisyyn liittyviä oikeuksia ja velvollisuuksia.

Työntekijän sairastuminen aiheuttaa yrityksessä usein erilaisia käytännön järjestelytarpeita, mutta mitä se tarkoittaa palkanmaksun kannalta? Entä mitä laki sanoo perhevapaista ja vuosilomasta?

Työsuhteissa voi toisinaan olla edessä tilanne, joissa joudutaan irtisanomaan tai purkamaan työsuhde. Työsuhteen päättäminen on yksi työlainsäädännön ja työsopimussuhteen tarkimmin säädeltyjä osa-alueita. Miten tällaiset haastavat tilanteet hoidetaan oikein lainsäädännön näkökulmasta?

Tässä osassa saat yleiskäsityksen työsopimuksen irtisanomisesta ja purkamisesta.

Kouluttajat

Atte Rytkönen-Sandberg

Atte Rytkönen-Sandberg on työoikeuden asiantuntija, jolla on vuosien kokemus yrittäjien neuvonnasta, kouluttamisesta sekä työmarkkinoihin ja työlainsäädäntöön liittyvästä edunvalvonnasta. Atte on ollut mukana lähestulkoon kaikkien 2010-luvulla tehtyjen, keskeisten työelämän lainsäädäntöuudistusten valmistelussa ja lähestyy työlainsäädäntöön liittyvää juridiikkaa sekä kysymyksiä käytännönläheisestä näkökulmasta, pohtien ensisijaisesti sääntelyn ja toiminnan vaikutuksia eri kokoisten yritysten ja yrittäjän arkeen.

Iivari Järvinen

Iivari Järvinen on työoikeuden asiantuntija, jolla on yli viidentoista vuoden kokemus yrittäjien ja työntekijöiden neuvonnasta, kouluttamisesta sekä työmarkkinoihin ja työlainsäädäntöön liittyvästä edunvalvonnasta. Iivari on ollut mukana työtaisteluiden selvittelyssä sekä lainvalmistelussa. Hän pyrkii työssään käytännönläheisyyteen ja selkeyteen huomioiden jokaisen yrityksen erityispiirteet.

Ilmoittaudu tästä mukaan
Yrittäjien jäsenyrityksille maksuton. Muille 190€+alv 24%.
Lisätiedot ja tietosuoja-asiat

Mitä hintaan kuuluu?
Koulutuksen hintaan sisältyvät koulutusvideot sekä kirjallinen materiaali. Ne löytyvät Claned-oppimisympäristöstä. Tunnukset Clanediin toimitetaan kaikille ilmoittautuneille. Tunnukset ovat voimassa kolme kuukautta niiden saamisesta. Suomen Yrittäjien koulutustuotteiden tilaus- ja toimitusehdot löydät täältä.

Miten mukaan?
Saat koulutusmateriaalin käyttöösi, kun kirjaudut Clanediin. Voit osallistua tietokoneella tai älypuhelimella / tabletilla sinulle sopivana ajankohtana. Saat sähköpostiisi linkin, jonka kautta pääset kirjautumaan Claned-oppimisympäristöön. Jos et saa kirjautumislinkkiä tai et pääse kirjautumaan Clanediin, voit olla yhteydessä sähköpostitse akatemia@yrittajat.fi.

Kysyttävää?
Lisätietoa saat sähköpostitse akatemia@yrittajat.fi.

Tämän tapahtuman tietosuoja-asioissa voit olla yhteydessä Heidi Jänttiin, heidi.jantti@yrittajat.fi.