Etsi

Hyvinvointi

Hae mukaan Uudenmaan Yrittäjien KIILA-kuntoutukseen

Uudenmaan Yrittäjät järjestää oman KIILA -kuntoutusryhmän. Ryhmään haku on meneillään nyt. Kuntoutus alkaa yksilöllisillä tilannearviotapaamisilla loppusyksyllä.

Miten jaksaa puurtaa ja yrittää, kun kaikki tuntuu kaatuvan niskaan. Joltain taittuu ensin kroppa, toiselta pää. Hetken päästä tilanne saattaa olla päinvastoin.

- Krempat kannattaa yrittäjänkin hoitaa siinä vaiheessa, että ne ovat vielä hoidettavissa, Uudenmaan Yrittäjien Liisa Mustonen sanoo.

Uudenmaan Yrittäjien vuoden ajan toimivaan KIILA-kuntoutusryhmään otetaan mukaan 8 kuntoutujaa. Ryhmä kokoontuu kuntoutuspäiviksi Lohja Spa & Resortiin,  www.lohjaspa.fi.

Monipuolinen yksilöllinen ohjelma tukee jaksamistasi

”Omat tavoitteeni”-määrittely alkaa tilannearvioinnissa vuoden lopulla. Tavoitteita lisätään sekä täsmennetään yksilöllisesti joka jaksolla. Välijaksojen ajaksi kuntoutujat saavat välitehtäviä asettamiensa tavoitteiden suuntaisesti.

Kuntoutuskurssin osallistujat tapaavat ryhmäjaksoilla yksilöllisesti fysioterapeutin, psykologin tai työelämän asiantuntijan. Lisäksi kuntoutujat pääsevät tapaamaan yksilöllisesti kuntoutuksen aikana ravitsemusterapeutin, sosiaalityöntekijän sekä toimintaterapeutin.

Kuntoutujien valinta

KIILA-kuntoutuksen päätavoitteena on kuntoutujan työkyvyn parantaminen ja tukeminen sekä työelämässä pysyminen. Kelan standardin mukaan kuntoutukseen valitaan henkilöitä, joiden työkykyä heikentää sairaus, ja sen arvioidaan aiheuttavan lähivuosina työkyvyn ja ansiomahdollisuuksien olennaisen heikentymisen. Lisäksi edellytetään, että kuntoutustarve ja kuntoutusmahdollisuudet on riittävästi selvitetty työpaikalla tai työterveyshuollossa.

Kurssille hakeminen

Jos kiinnostuit KIILA-kuntoutuksesta, lähde liikkeelle omasta työterveyshuollosta tai terveydenhuollosta. Kerro halukkuudestasi päästä mukaan KIILA-kuntoutukseen. Lääkäri arvioi tilanteesi ja antaa sinulle B-lausunnon, jos katsoo sen aiheelliseksi. Haet kurssille viimeistään 30.9.2019 KELAn kautta, liitä mukaan lääkärin B-lausunto. KELA tekee kuntoutuspäätöksen.

Kurssin paikkatilanne

76429 Kelan sivuilta näet paikkatilanteen, hae kurssin tietoja kurssinumerolla

Lisätietoja:

Tutustu kurssin ohjelmaan ja tarkempaan hakumenettelyyn täällä