9.4.2021 klo 15:08
Uutinen

Alueen yrittäjät tyytyväisiä ravintolasulun purkamiseen

K-P:n Yrittäjien edunvalvontatyö tuotti tulosta. Valtioneuvosto muutti 8.4.2021 asetusta alueista, jotka kuuluvat sulun piiriin, ja ravitsemisliikkeet voidaan avata 9.4.2021 Kittilässä ja Pohjois-Pohjanmaalla.

Keski-Pohjanmaan Yrittäjät yhdessä Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien kanssa, tekivät viime viikolla lausunnon koskien ravitsemisliikkeiden alueellisia sulkutoimia. Aiemman asetuksen perusteella ravitsemusliikkeiden 9.3. alkanut sulkeminen jatkuisi siten, että ravitsemusliikkeet olisivat kiinni lähes koko maassa 18.4. asti ja esimerkiksi Lapin maakunnassa ravintolat voivat olla auki Kittilän kuntaa lukuun ottamatta.

Yrittäjien lausunnossa vaadittiin ottamaan huomioon että tautitilanne saattaa vaihdella tietyn maakunnan sisällä merkittävästi, ja rajoituksia ei tule säätää tai pitää voimassa sellaisilla alueilla, joissa se ei ole tartuntatautitilanteen vuoksi välttämätöntä. Lausunto lähetettiin eduskunnan talousvaliokunnalle sekä alueen kansanedustajille. Valtioneuvosto muutti 8.4.2021 asetusta alueista, jotka kuuluvat sulun piiriin, ja ravitsemisliikkeet voidaan avata 9.4.2021 Kittilässä ja Pohjois-Pohjanmaalla. Valtiolliset rajoitukset esimerkiksi aukioloista ja asiakaspaikoista säilyvät.

– Olemme erittäin tyytyväisiä Valtioneuvoston päätökseen purkaa alueellisia rajoitustoimia, toteaa toimitusjohtaja Mervi Järkkälä, Keski-Pohjanmaan Yrittäjistä. Alueen yrittäjät ottivat rajoitustoimien purun ilolla vastaan.

Edunvalvontatyö eri foorumeissa on lisääntynyt merkittävästi korona aikana.

– Tavoitteena on ennaltaehkäistä mahdollisimman paljon yrityksiin kohdistuvia paineita ja mahdollisia konkursseja, Järkkälä toteaa. Yrittäjät saavat koronaan liittyvää neuvontaa mm. alueen elinkeino- ja kehitysyhtiöiltä. Lisäksi K-P:n Yrittäjillä avattiin eilen Torstait ovat toivoa täynnä -auttava puhelin, jossa yrittäjät voivat keskustella jaksamisestaan, täydellä luottamuksella.

Työ- ja elinkeinoministeriö on valmistellut tukimallia kohtuullisesta korvauksesta yrityksille, joiden asiakastilat on suljettu lain tai viranomaisen määräyksestä. Hallituksen esitys on parhaillaan eduskunnan käsittelyssä. Uusi sulkemiskorvaus koskisi pieniä yrityksiä ja mikroyrityksiä, joissa on enintään 49 työntekijää. Isommille yrityksille valmistellaan erillinen tuki mahdollisimman pikaisesti. Sulkemiskorvauksen haku aukeaa yrityksille toukokuussa ja yritykset voivat hakea sitä Valtiokonttorista. Suomen Yrittäjät järjestävät koulutusta sekä sulkemiskorvauksesta että tulevasta Kustannustuki III:sta ensi viikolla.

Lisätietoja: Keski-Pohjanmaan Yrittäjät, toimitusjohtaja Mervi Järkkälä p. 0500 561 145

Tiedote 9.4.2021

Muita kiinnostavia aiheita