16.2.2022 klo 15:35
Uutinen

Hankintaneuvonta jatkuu Uudellamaalla 2022

Työ- ja elinkeinoministeriö on myöntänyt Suomen Yrittäjille jatkoa hankintaneuvonnan rahoitukseen vuodelle 2022. Uudenmaan Yrittäjien alueella hankintayksiköitä ja yrityksiä palvelee hankintaneuvoja Sanna Meronen-Vilenius.

–  Hankintoja tehdään julkisella puolella monen miljardin edestä. On hienoa, että meillä on jokaisella alueella Suomessa oma hankintaneuvoja, joka omalla osaamisellaan pystyy tukemaan pk-yrityksiä sekä julkista sektoria hankintaprosesseissa siten, että hankinnat ovat järkeviä myös pk-yritysten näkökulmasta, sanoo Suomen Yrittäjien elinkeinopolitiikan asiantuntija Henrik Wickström.

Hankintaneuvonta on veloituksetonta, eikä se edellytä Suomen Yrittäjien jäsenyyttä. Hankintaneuvoja tukee, ohjaa ja neuvoo niin pk-yrityksiä kuin hankintayksiköitä.

Yrittäjille suunnatuista koulutuksista saat tietoa Uudenmaan Yrittäjien tapahtumasivustolta.

Hankintayksiköitä hankintaneuvoja neuvoo ja tukee kehittämään tapoja jakaa hankintoja tarkoituksenmukaisiin osiin. Hän kannustaa hankintayksikköjä avoimeen ilmoittamiseen ja sähköisen kilpailutustyökalun käyttöönottoon sekä hankinta-aikeiden varhaiseen viestimiseen esimerkiksi sähköisen hankintakalenterin avulla.

Hankintaneuvonta vastaa hankintadirektiivin tavoitteeseen parantaa pk-yritysten osallistumismahdollisuuksia hankinnoissa ja hankintayksiköille asetettuun velvoitteeseen jakaa hankinnat pienempiin osiin ja varmistaa neuvonnan saatavilla olo tarjoajille. Suomen Yrittäjien ja sen aluejärjestöjen hankintaneuvojaverkostoon kuuluu yli 20 hankintaneuvojaa ja asiantuntijaa.

Lue lisää hankintaneuvonnasta Uudellamaalla.

Lisätietoja:

hankintaneuvoja Sanna Meronen-Vilenius, p. 0505679233, sanna.meronen-vilenius@yrittajat.fi