21.4.2020 klo 08:46
Uutinen

Helsinkiläinen yksinyrittäjä, voit nyt hakea koronavirustilanteeseen yksinyrittäjätukea kaupungilta

Päätoimiset yksinyrittäjät voivat hakea toimintatukea koronavirustilanteen aiheuttamaan taloudelliseen ahdinkoon kotikaupungeiltaan. Valtion maksama avustus on 2 000 euroa.

Tukea haetaan kunnasta, johon yrityksen kotipaikka on rekisteröity (tarkista tarvittaessa YTJ-yrityshausta). Tuki myönnetään yksinyrittäjän yritystoiminnan harjoittamisesta johtuvien muiden kuin palkkamenojen kattamiseen. Kertaluonteista avustusta voidaan myöntää ajalla 16.3.–31.8.2020 ja sitä voi hakea myös takautuvasti.

Haku Helsingissä käynnistynyt

Helsingissä yksinyrittäjätuen haku käynnistyi maanantai-iltana 20.4. Kaupunki on ennen haun avaamista valmistellut hakuprosessin teknistä toteutusta ja kouluttanut tukihakemusten käsittelyyn ja maksatukseen useita kymmeniä henkilöitä.

– Hakemuksia ennakoidaan pääkaupungissa tuhansia, joten yrittäjiltä toivotaan nyt kärsivällisyyttä odottaa tukisumman myöntämistä. Kaupunki pyrkii hoitamaan hakemukset mahdollisimman ripeästi, kertoo Helsingin Yrittäjien toimitusjohtaja Tiina Oksala.

Pääset hakemaan tukea Helsingin kaupungin verkkosivuilta >

Katso kuvalliset ohjeet hakulomakkeen täyttöön >

Lue usein kysytyt kysymykset yksinyrittäjien tuesta >

Yrittäjä voi yksinyrittäjätuen ohella hakea myös työttömyysturvaa, eikä toisen tuen saaminen vaikuta toisen saamiseen tai määrään. Lisätietoja määräaikaisesta yrittäjän työttömyysturvan hakemisesta löydät uutisestamme.

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Tiina Oksala
Helsingin Yrittäjät
tiina.oksala @ yrittajat.fi
p. 040 548 1104

Kuva: Julius Konttinen

Muita kiinnostavia aiheita