4.1.2018 klo 14:29
Uutinen

Poliisilta taas uusi varoitus: Maksupäätelaitteella yritettiin yli 18 000 euron hyvityshuijausta

Yrittäjäsanomat uutisoi uudenvuodenaattona Tampereella sattuneesta tapauksesta, jossa ruokaravintolassa vierailleet rikolliset näppäilivät itselleen tuhansien eurojen hyvityslaskun käyttämällä yrityksen maksupäätelaitetta.

Nyt Itä-Suomen poliisi kertoo loppuvuonna tapahtuneista kolmesta vastaavantyyppisestä huijauksesta.

Kaikissa kuvio oli sama: maksupäätelaitteella oli tehty niin sanottuja hyvitystapahtumia, joilla oli ohjattu rahaa asiakkaan tilille.

– Yhdessä tapauksessa operaattori oli omatoimisesti estänyt yli 18 000 euron hyvityksen läpimenon, mutta kahdessa muussa tapauksessa ainakin osa rahansiirroista oli onnistunut, poliisi tiedottaa.

– Tutkinnassa toki useimmiten saadaan selville kenen tilille rahasummat ovat ohjautuneet, mutta rahojen takaisinsaanti onkin sitten jo ihan toinen juttu.

Hyvityshuijaukset tapahtuivat Kuopiossa, Mikkelissä ja Rantasalmella. Kaikkia tapauksia tutkitaan törkeänä maksuvälinepetoksena.

Mikkelissä maksupäätelaitetta oli käytetty murron yhteydessä.

– Tekotapa on sellainen, että yrittäjälle tulee äkkiä isoja menetyksiä. Ja mitä pienempi yrittäjä, sitä isompi vahinko useimmiten, rikoskomisario Kauko Kuismin kommentoi Länsi-Savo -lehdelle.

Poliisi toivoo yrittäjiltä erityistä valppautta, jotta laitteita ei annettaisi valvomatta asiakkaiden haltuun.

– Yhtä lailla tärkeää on huolehtia siitä, että vain tarvittavilla henkilöillä on maksupäätteen käyttöoikeus, eikä esimerkiksi entisten työntekijöiden oikeudet ole enää voimassa, Itä-Suomen poliisi muistuttaa.

toimitus (at) yrittajat.fi

Kuva: Istockphoto

Lue lisää: Kauppias, näin estät maksupäätehuijaukset – 4 vinkkiä

Lue lisää: Uusi huijauskeino leviää entistä röyhkeämpänä