23.3.2020 klo 16:02
Uutinen

Tilanne päällä – seuraa ohjeita ja löydä neuvoja

Tästä löydät tärkeimmät neuvonta- ja tukipalvelut yrittäjille. Käytä neuvontapalveluja, vertaistukea, paikallisia palveluja ja sähköisiä yhteyksiä.

TÄRKEIMMÄT NEUVONTA- JA TUKIPALVELUT YRITTÄJÄLLE

Kaikki koronasta yrittäjälle
Suomen Yrittäjien kattava sivusto uutisia, ohjeita ja neuvontaa

Alueellinen neuvonta
Uusyrityskeskusten ja kehittämisyhtiöiden yritysneuvojat

Hämeen Yrittäjien neuvontapalvelut
Yhteyksiä vertaistukeen, taloudelliseen neuvontaan tai kriisiapuun.

#Ostapieneltä facebook-ryhmä
Tukiryhmä yksinyrittäjille ja pk-yrityksille.

Mentorisi.fi
Sparrausta liiketoimintaan ja tukea jaksamiseen

Yrityskummit.fi
Kokemusta ja liiketoimintaosaamista muutostilanteessa

Käytä neuvontapalveluja

Yrittäjät esittää jatkuvasti koronantorjunnan tervehdyttämistoimia Suomen valtiolle ja elinkeinoelämän johtaville organisaatioille. Moni vaatimus on mennytkin päätöksen asteelle, mutta vielä on paljon tehtävää. On ollut paljon epätietoisuutta, miten hallituksen myöntämät tukikeinot tulevat konkretisoitumaan ja mistä apua voi hakea. Erityisesti Kaikki koronasta -sivustolta löytyy jatkuvasti päivitettävää tietoa ja asiantuntijoiden yhteystiedot. Kannattaa seurata säännöllisesti, sillä tiedot uudistuvat jatkuvasti.

Käytä vertaistukea

Moni pienyrittäjä voi myös olla henkisesti lamaantunut ja jumissa tilanteen johdosta. Siksi on tärkeää, että pystyisi keskustelemaan asiantuntijan kanssa tai saamaan edes kuuntelijan huolilleen. Auta sinäkin kaveria, muista pitää yhteyttä, kysyä mitä kuuluu ja etenkin kuunnella. Hyödynnä yrittäjien verkostoja ja facebook-ryhmiä, sillä niissä käydään läpi vertaiskokemuksia vinkkejä omaan pärjäämiseen. Keskustelu näissä ryhmissä on ollut kipeiden teemojenkin ympärillä hyvin asiallista.

Käytä paikallisia palveluja

Moni yritys on pystynyt ketterästi reagoimaan muutokseen. Paikallisen verkkokaupan, kotiinkuljetuspalveluiden ja striimattujen palvelujen määrä on kasvanut pikatahtiin. Niitä kannattaa jokaisen niin yrittäjänä kuin yksityishenkilönä käyttää siltä osin, kuin ne ovat terveyden kannalta turvallisia. Verkkoon rakentuu jatkuvasti uusia sivustoja, joiden kautta paikalliset pienyrittäjätkin voivat liittyä mukaan myymään tuotteitaan ja palvelujaan, kuten esimerkiksi kotonakotimaista.fi ja Sisumarket

Käytä sähköisiä yhteyksiä

Jos Suomi ei tähän asti ole tehnyt täydellistä digiloikkaa, olemme astuneet niihin kenkiin todella nopeasti. Etätyöyhteydet, esitysten katsomiset ja jopa sosiaaliset kontaktit on nopeasti opittu hoitamaan eri alustoja hyödyntäen. Sähköisten yhteyksien kasvupiikki rasittaa verkko-operaattoreita. Toivottavasti yhteydet kuitenkin pysyvät toimintakelpoisina, vaikka emme suoratoistopalveluista sitä parasta kuvanlaatua tilapäisesti pääsisikään nauttimaan. Kaikesta on nyt ymmärrettävä vähän tinkiä.

Käytä tervettä järkeä

Nettiuutiset ja somekanavat levittävät tietoa niin, että silmissä vilisee. Sieltä pitää pystyä blokkaamaan aito ja todenmukainen informaatio. Siksi kannattaa keskusteluryhmissä toimia asiallisesti ja maltillisesti. Kaveria auttaessa kannattaa vedota ja linkittää luotettavaan tietolähteeseen, mistä neuvoja voi löytää. Yrittäjien ja yhteistyöorganisaation valitut apu- ja neuvontalinkit onkin tärkeimpänä sijoitettu tämän artikkelin alkuun. Sulkemiset, kiellot ja rajoitukset lisääntyvät päivittäin. Ne ovat kaikki yhteiseksi eduksi ja niiden kanssa pitää oppia elämään nyt jonkun aikaa. Lisääntynyt aika oman neljän seinän sisällä saattaa tuntua puuduttavalta. Silti nyt, jos koskaan kannattaa viranomaisia ja asiantuntijoita uskoa, jotta epidemian kasvu saataisiin tyrehtymään.

Muita kiinnostavia aiheita