16.5.2020 klo 12:22
Uutinen

Yrittäjän uutisviikko 20: Assi pysähtyi ja potkuja nivusille

Yrittäjät kertoivat saamistaan yritystuista ja niiden käytöstä. Kritiikkiä ja kiitollisuutta oli samaan aikaan ilmassa. Koronatartuntojen määrä on laskussa, mutta sairaalan suunnalta tuli silti uutispommi: Kanta-Hämeen keskussairaalan projekti keskeytyi ja rakennusala jäi odottelemaan 300 miljoonan euron töitä muualta.

Mihin tukirahaa käytetään

Kolmen laman kasvatti on ammentanut kokemuksistaan näkökulmia ja kykyä paineiden sietämiseen. Yritykselle myönnettiin ELY-keskuksen tukirahoitusta 40 000 euroa, joka vastaa normaalisti yrityksen vajaan kuukauden liikevaihtoa. Tällä yritys saa kehittämistyön käyntiin, jotta liiketoiminnalle löydettäisiin uusia suuntia ja muotoja.

Lue riihimäkeläisen Sampo Mannisen haastattelu 15.5.

Toimeksiantojen kyykkääminen on potkaissut nivusille aika rankasti. Sampo Mannisen mukaan yritys on joutunut valmentamaan oman henkilöstön osaamistasoa ja palveluita uuteen suuntaan.

Lue myös yksinyrittäjätuesta: Joka viides on hakenut tukea (11.5.)

Iso projekti pysähtyi – pieni kokeilu alkaa

Kanta-Hämeen keskussairaalan uudistaminen pysähtyi sairaanhoitopiirin johtajan päätöksellä. Taustalla on raju budjetin ylittyminen. Laskelmien mukaan ylitys olisi 62 miljoonaa euroa. Ison projektin pysähtyessä tilalle on tarjolla välähdyksiä valinnanvapaudesta. Hämeenlinnan seudulla aloitetaan työllisyyspalveluissa dynaamiset hankintamenettelyt, jotka tarjoavat valinnan mahdollisuutta asiakkaille ja joustavuutta yrittäjille.

Lue aiheista tarkemmin:

Hankkeessa korvattaisiin osin 40 vuotta vanha rakennus kokonaan uudella ns. kuuma-sairaalalla. Uudishanke tulisi muutaman sadan metrin päähän nykyisen rakennuksen eteläpuolelle. Kustannusarvio on hieman yli 300 M€.

Kevät ja hiirenkorvat helpottivat

Viimeiset viikot ovat olleet urheilukaupassa vilkkaampia. Kauppa ei käy normaalitasolla, mutta selkeä muutos parempaan suuntaan on tapahtunut. Taustalla painaa urheilukaupalle totaalisen surkea leuto talvi.

Markku Ruohomäki jätti 2000-luvun taitteessa taaksensa lupaavan pankkiuran ja ryhtyi kauppiaaksi. Lue Markun (12.5.) haastattelu kokonaisuudessaan.

– Miljoonia tienaavalle yritykselle lyödään sata tonnia kouraan, vaikka ei olisi tarvetta. Siinä linjassa ei ole päätä eikä häntää. Pääsääntöisesti pienyrittäjien tuet ovat tarpeeseen kohdistuneet. Kriisin keskellä kaivattaisiin oikeaa rahaa oikeisiin kuluihin, Ruohomäki kommentoi yritysten korona-tukia.

Lue myös: Ravintolatuki saa hämäläisiltä kritiikkiä: tukea ei saisi laskea hiljaisimman ajan perusteella (6.5.)

Muita kiinnostavia aiheita