13.6.2020 klo 06:39
Uutinen

Yrittäjän uutisviikko 24: Risuja ja ruusuja kunnille sekä kasa vinkkejä

Koronakevään aikana yrittäjät arvioivat kotikuntiensa elinkeinopolitiikka ja yrityspalveluita. Maakuntalehti otsikoi arviointeja haukkumiseksi. Yrittäjien ja kuntien välillä rakentavaa kritiikkiä ymmärretään paremmin kuin lehtien palstoilla. Todettiinpa poikkeavan tilanteen vähentäneen vastakkainasettelua niin poliittisissa, taloudellisissa kuin siviilikeskusteluissa.

Pienet pärjäsivät elinkeinopolitiikassa

Kuntabarometrin tulokset eivät ole mairitelleet Kanta-Hämettä. Kaksi vuotta sitten julkistetussa tutkimuksessa yrittäjät arvioivat maakunnan elinkeinopolitiikan Suomen toiseksi heikoimmaksi. Kuluneella viikolla julkistetussa selvityksessä, sijoituksemme oli noussut yhdellä pykälällä. Yrittäjät arvioivat kantahämäläisten kuntien elinkeinopolitiikan Suomen 16. parhaaksi 18 maakunnan joukossa. Taakse jäivät vain Kymenlaakso ja Etelä-Savo. Lue asiasta lisää tästä.

Lue myös

Alun paniikista tulevaisuuden suunnitteluun

Yrittäjät ovat joustavaa väkeä. Poikkeustilan aiheuttaman shokkivaikutuksen väistyttyä entistä enemmän on panostettu yritystoiminnan kehittämiseen ja muovaamiseen muuttuneeseen tilanteeseen sopivaksi. Yrityskehityksen näkijöiden mukaan vielä ei tiedetä mitä koronansumuisen horisontin takana siintelee, mutta paluuta entiseen tuskin on. Eikä ehkä ole tarvettakaan. Lue kolmen kehittämisyhtiön toimitusjohtajan näkemyksiä tulevasta ja heidän vinkkinsä sinne selviämiseksi.

Yhteinen vihulainen

Päätoimittaja Pasi Nuutinen totesi tuoreessa Hämeen Yrityssanomien pääkirjoituksessa yhteisöllisuuden ja keskinäisen auttamisen halun on kasvaneen. ”Kaikille yhteinen vihulainen on vähentänyt vastakkainasettelua niin poliittisissa, taloudellisissa kuin siviilikeskusteluissa. Toivon sen linjan jatkuvan. Lisäksi rakentava debatti pitää meidät virkeästi varpaillamme”.

Torstaina ilmestyneessä aviisissa mukana myös korona exit -liite sekä tuhti määrä yrittäjän ajankohtaistietoa ja tietysti paikallisia yrittäjätarinoita. Tästä pääset lukemaan näköisversion verkossa.

Hämeen Yrityssanomat ilmestyi perinteisenä printtinä, mutta uuden ajan teemalla, torstaina 11.6.