4.5.2020 klo 19:55
Uutinen

Yrittäjien jono siirtyy työvoimatoimistosta Kelaan

Huhtikuun lopulla pari tuhatta hämäläistä yrittäjää odotti TE-toimiston lausuntoa saadakseen heille suunnattua työmarkkinatukea. Suma pyritään purkamaan viikossa ja edessä on uusi odotus Kelan käsittelyjonossa.

– Mun tukihakemus otettiin vasta viime viikolla käsittelyyn ja mietin et kauanko tässä nyt vielä pitää ilman rahaa kärvistellä, yrittäjä kysyi verkkopalvelussa.

– Mä laitoin kuukausi sitten hakemuksen ja tänään tuli lisätietosoitto ja päätös. Aika kovat ruuhkat taitaa siis olla, toinen yrittäjä kommentoi.

Hakemuksissa on edelleen ruuhkaa ja jonoja pyritään purkamaan kuumeisesti uusien käsittelijöiden avulla.

– Meillä on 16 käsittelijää tekemässä tällä hetkellä tekemässä näitä. Saamme käsiteltyä useamman sata asiakasta päivässä ja toivomme pääsevämme normaalitilanteeseen ensi viikon alkuun mennessä, toteaa Hämeen TE-toimiston johtaja Pekka Voutilainen.

Pahimmillaan jonossa oli yli 2000 hämäläistä yrittäjää odottamassa Hämeen TE-toimiston lausuntoa. Myönteisen lausunnon jälkeen Kela ottaa asian omaan käsittelyynsä. Myös Kelan päätöstä voi joutua odottamaan viikkoja.

Tilanne näyttää rauhoittuvan. Uusien yrittäjäasiakkaiden kuin myös työttömäksi ilmoittautuvien työnhakijoiden määrä näyttää laskevan normaalitasolle ruuhkahuipun jälkeen.

– Uusia asiakkaita meille tulee sisään tällä hetkellä joitakin kymmeniä päivässä. Pahimpina päivinä heitä tuli 500, Voutilainen kuvailee muutosta.

Katso myös:

Kuvateksti: Pari tuhatta yrittäjää saanee TE-toimiston lausunnon ensi viikkoon mennessä. Sen jälkeen heillä on edessä vielä Kelan käsittelyjono.

Muita kiinnostavia aiheita