Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Järjestö

Uuden puheenjohtajan tervehdys

Hei kanssayrittäjät,

kiitollisena ja jännittyneenäkin otan vastaan kunnian toimia Valkeakosken Yrittäjien uutena puheenjohtajana vuoden 2021 ajan. Kiitollisena siitä, että olen saanut syyskokouksessa tukenne taakseni toimia tämän yli 80-vuotiaan yhdistyksen pää-äänenkannattajana ja rakentaa meidän yrittäjien yhteistä verkostoa osana hienojen, monilahjakkaiden puheenjohtajien jatkumoa. Jännittyneenä siksi, että elämme yhtä kummallisimmista ajanjaksoista rauhan ajan Euroopan historiassa ja kaikesta ympärillämme tapahtuvasta muutoksesta voittajina selvitäksemme meidän tulee puhaltaa entistä tarmokkaammin yhteen hiileen.

Viime vuosina olemme jo yhdessä kokeneet Euroopan integraation ja kansainvälisen kaupan sopimusten kestävyyttä koettelevia mullistuksia aina finanssi- ja pakolaiskriiseistä Brexitiin. Viimeisimpänä mustana joutsenena maailma antoi meille koronavirus COVID-19:n, joka lähes yhdessä yössä löi vientiteollisuutemme reitit poikki, säpitti tartuntaa pelkäävät asiakkaamme koteihinsa ja teki koko Suomen keikka- ja tapahtumakalenterista aavemaisen aution.

Jokunen yritys lankesi yllättävän kevään edessä polvilleen, mutta suuri osa pysyi huojuen jaloillaan. Niin pienet kuin suuretkin yritykset reagoivat uuteen tilanteeseen nopeasti; joku käsidesi- ja maskikauppaan mukaan lähtemällä, toinen toimintaansa digitalisoimalla. Tällainen poikkeusaika onkin osoittanut paitsi yhteishengen tärkeyden, myös yrittäjäjärjestön voiman tärkeänä yhteisenä työkalunamme. Järjestäytymättä olisimme jääneet marginaaliin joukkona hiljaisesti hätäänsä huutavia mikro- ja pk-yrityksiä, mutta Suomen Yrittäjien kautta saimme äänemme kuuluviin yhtenä isona hätähuutona - joka aiheutti nopeasti myös konkreettisia toimia maan hallituksessa.

Haasteet ja muutokset eivät varmasti lopu tähän, talouden siivoustalkoot jatkuvat vielä vuosia niin valtion tasolla kuin meidän jokaisen omassakin kirjanpidossa. Toivon, että voimme yhdessä nostaa toinen toisemme takaisin jaloilleen. Hyödyntäkää nyt yhdistyksemme tarjoamaa joukkovoimaa; laadukkaita koulutuksia, maksutonta lakineuvontaa ja monia rahanarvoisia etuja. Ostakaa palveluita toisiltanne  - monenkaan tuotteen tai palvelun osalta ei tarvitse lähteä Valkeakoskea edemmäs kalaan. Jos jotakin ei löydy, vinkatkaa siitä yrittäjäkollegoillenne, sillä aina saattaa löytyä joku, joka on valmis laajentamaan valikoimaansa. Älkää olko mustasukkaisia ideoistanne ja osaamisestanne, vaan jakakaa niitä myös oppilaitoksiimme, sillä sieltä valmistuu jatkuvasti potentiaalisia huipputyöntekijöitä ja uusia yrittäjiä, jotka toivottavasti jäävät Valkeakoskelle toteuttamaan unelmiaan. Jos jokin asia tuntuu vaikealta toteuttaa, pyytäkää apua kaupunkimme virkamiehiltä ja kirjoittakaa kaupunginvaltuustomme jäsenille. Mikäli haluatte, autamme yhdistyksenä viestin kirkastamisessa ja annamme sille lisää painoarvoa lähes 300 jäsenemme äänellä, sillä ennen kaikkea yhteistyöllä kaikki on mahdollista.

Puheenjohtaja pähkinänkuoressa

Olen Matti Lintula, koronakeväällä 2020 minulle ja vaimolleni Saanalle syntyneen pienen Hely-vauvan nelikymppinen isä. Valkeakoskelle muutimme Tampereelta alkuvuonna 2015. Mainos- ja markkinointipalveluja tuottavana yrittäjänä olen toiminut vuodesta 2017. Valkeakosken Yrittäjät ry:n hallituksessa olen toiminut vuosina 2018-2020, minkä lisäksi kuulun paikallista perinnetietoa vaalivan Valkeakoski-Seuran hallituskokoonpanoon.

Harrastuksiini lukeutuvat oman rintamamiestalon ylläpidolliset toimet sekä Lada-merkkisten harrasteautojen parissa puuhastelu. Lisäksi keräilen hyllyyn pienimuotoisesti vanhoja kirjoja - vielä kun ehtisi ne kaikki joskus lukemaan. Unelmani on saada tehdä yrittäjänä tätä työtä, josta suuresti nautin, jatkossakin yhdessä mielenkiintoisten ja mukavien asiakkaiden ja yhteistyöverkostojen parissa.

Ilolan maatila