Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Yrittäjyys

Yrittäjillä on uudistumisen aika

Maailmalla tapahtuu nyt paljon uusia mahdollisuuksia avaavia mullistuksia työn ja yrittäjyyden saralla. Tee oma toimenpidelistasi, tartu härkää sarvista ja nappaa avaimet onnistumisen aarrearkkuun vuonna 2021.

Pandemiahämmästelyn aika alkaa olla ohi ja katsetta suunnataan tulevaisuuteen. Alkanut vuosi vaatii yrittäjiltä asioiden todellista kehittämistä rajoitustoimien puitteissa haparoinnin sijaan. Pienille yrityksille on nyt tarjolla menestystä pursuava aarrearkku, mutta vain toimeliaat saavat avaimet tähän haluttuun kirstuun. Tässä kolme megatrendiä, joita yrittäjä ei voi tänä vuonna ohittaa.

Digitalisaatio

Vuosi 2020 näytti kerralla miten verkkokauppa täydentää kivijalkaa, toimien vähintään turvaverkkona perinteiselle kaupalle ja parhaimmillaan kasvumahdollisuutena maailmanmarkkinoille. Verkkokaupan kasvu oli viime vuonna ennätyksellistä. Tämän ovat todentaneet myös Posti sekä monet tilauksia kotioville toimittavat kuljetusliikkeet. Myit sitten kiviä tai kengännauhoja, sinulla tulee olla verkkokauppa auki vuoden loppuun mennessä. Muista kuitenkin, että verkkokauppa on useimmiten fyysistä myymälää täydentävä, ei suinkaan korvaava myyntikanava.

Henkilökohtainen kaupankäynti

Nettikaupan vastavoimana persoonallinen, palveleva lähikauppa on alle 40-vuotiaiden keskuudessa kovin juttu sitten siivutetun leivän. Kasvotusten syntyvä asiakaskokemus, elämyksellisyys, kaiken läpäisevä sosiaalinen ja ekologinen vastuullisuus sekä tarinallisuus nostavat pitkäänkin toimineen liikkeen kahvipöytäkeskustelujen puheenaiheeksi. Vaikka itsestäsi ei välttämättä siltä tunnu, oma yrittäjätarinasi kiinnostaa ihmisiä ja antaa aivan uuden perspektiivin valikoimaasi.

Yhteistyöverkostot

Kaikkea ei tarvitse tehdä itse ja yksin. Luovat yhteishankkeet ovat saaneet monet yritykset uuden asiakaskunnan tietoisuuteen ja bisneksen kasvamaan täydentämällä asiakkaan palvelua kumppaniyritysten palveluilla ja tuotteilla. Yksinkertaisimmillaan tämä tarkoittaa suositteluja sekä esitteiden ristiinjakelua. Aloitettua yhteistyötä on helppo syventää mitä kekseliäimpiin projekteihin. Esimerkkejä on netti pullollaan eikä onnistuneen idean kopioiminen ole tässä tapauksessa lainkaan hävettävää. Käy siis kumppaniverkostosi läpi ja katso, voisiko 1+1 olla 3.

Maailmalla tapahtuu nyt paljon uusia mahdollisuuksia avaavia mullistuksia työn ja yrittäjyyden saralla. Tee oma toimenpidelistasi, tartu härkää sarvista ja nappaa avaimet onnistumisen aarrearkkuun vuonna 2021.

Nousujohteista alkuvuotta toivottaen,
Matti Lintula
Puheenjohtaja
Valkeakosken Yrittäjät

Tämä artikkeli on julkaistu Virtaa Ajassa -lehdessä 1/2021.

Ilolan maatila