Etsi

Emergency banner

Kaikki koronasta yrittäjälle – näiltä sivuilta löydät apua ja vastauksia kysymyksiisi

Suomen Yrittäjät on avannut korona-aiheisen sivuston avuksi yrittäjille. Sieltä löydät niin tuoreimmat uutiset kuin lakineuvot. Kannattaa lukea!

Kaikki koronasta yrittäjälle -sivusto löytyy täältä.

Suomen Yrittäjien tekemä sivusto on tietopaketti siitä, miten yrittäjän kannattaa toimia tässä poikkeuksellisessa tilanteessa, kun koronavirus on levinnyt Suomeen. 

– Suomen Yrittäjien juristit, ekonomistit ja muut asiantuntijat koostivat laajan kysymys–vastaus-paketin erilaisiin ja erilaisten yrittäjien tarpeisiin. Varsinkin työnantajayrittäjillä on nyt paljon kysymyksiä. Yrittäjien toimitus keskittyy koronauutisointiin. Kaikki tämä on koottu yrittäjien avuksi rakennetulle Kaikki koronasta -verkkosivulle, kertoo Yrittäjien viestintäjohtaja Taru Jussila.

Sivustolta löytyvät tuoreimmat uutiset, ohjeet työnantajalle, neuvonta ja usein kysytyt kysymykset vastauksineen. Annamme myös vinkkejä yrityksen talousvaikeuksiin, sopimuksiin ja korvauksiin.

Sivuille kootaan myös tiedotteet ja blogit. Sivuja päivitetään säännöllisesti.


LIITY MUKAAN YRITTÄJIEN #ostapieneltä-facebookryhmään!

Yrittäjien #ostapieneltä-ryhmä auttaa osaltaan selviytymään koronahelvetistä

Yrittäjien avuksi perustettuun Yrittäjät #ostapieneltä -ryhmään on liittynyt Facebookissa jo tuhansia yrittäjiä.
Kannattaa mennä mukaan: linkki facebook-sivustolle löytyy TÄSTÄ!

Yrittäjät #ostapieneltä on viikonloppuna perustettu Yrittäjien Facebook-ryhmä. Siellä pienyrittäjät ovat tukena toisilleen, antavat vinkkejä, mainostavat tuotteitaan ja palveluitaan sekä tilaavat toisiltaan.

Ryhmässä on myös Suomen Yrittäjien lakineuvoja sekä terapeutti. Yrittäjien lakineuvoja vastaa kysymyksiin arkisin kello 15–20. Koronaviikkojen ajan ryhmää moderoi kolme tuntia päivässä psykoterapeutti, koska yrittäjien ahdistus voi kasvaa koronaviruksen aikana.

– Meillä on yhteisönä voima pitää huolta toisistamme. Kohdistamalla arjen ostokset sekä palvelut paikallisille pienille yrityksille ylläpidämme tuotantoa, palveluita ja taloutta, sanoo Yrittäjien viestintäjohtaja Taru Jussila.

Jussila kertoo, että myös Suomi.fi:n Talousapu-neuvontapalvelu alkaa toimia Yrittäjät #ostapieneltä -ryhmässä Facebookissa tiistaista alkaen.


 

Muista myös webinaarit

Yrittäjien avuksi ja neuvoksi järjestettiin viikonloppuna useita webinaareja. Niitä on tarjolla myös tällä viikolla.

Tietoiskuja otsikolla Kaikki koronasta yrittäjälle järjestetään useita niin yksinyrittäjille kuin työnantajayrittäjille. Kuluvalla viikolla myös Google järjestää yhdessä Yrittäjien kanssa webinaareja otsikolla Digitaidoilla yritys kasvuun. Tarkempia tietoja löytyy
Yrittäjien koulutussivuilta.


Mentorisi.fi-palvelu avattu kaikille

Yrittäjien ahdinko ja avun tarve on näkynyt yrittäjäjärjestön työssä kaikissa kanavissa voimakkaasti. Neuvonnan lisäksi on kaivattu mahdollisuutta saada sparrausapua oman liiketoiminnan kehittämiseen.

Yrittäjien Mentorisi.fi on nyt avattu kaikkien käyttöön koronaviruksen vuoksi.

– Päätimme avata mentorisi.fi-palvelun avoimeksi kaikille yrittäjille kevään ajaksi. Kyse on matalan kynnyksen palvelusta, josta yrittäjä voi löytää sparrauskaverin mentorilistalta, kertoo Yrittäjien kenttäjohtaja Mari Kokko.

Palveluun voi ilmoittautua vapaaehtoiseksi mentoriksi tarjoamaan apua koronan haasteiden kanssa painiville yrittäjille. Auttaminen voi olla konsultointia, miten yritystoimintaa kannattaisi jatkaa, millaisia muutoksia kannattaisi tehdä, että mahdollisuudet pärjäämiseen paranevat.

– Yrittäjä, nyt kannattaa etsiä itselle sparrauskaveri, Mari Kokko kannustaa.

Katsojäsent