Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Yrittäjyys

Uudenmaan Yrittäjien Vuoden nuori yrittäjä on Benjamin Heikkinen, Sähkö-Jaape Oy

Hyvinkääläinen Benjamin Heikkinen, 28 on Uudenmaan Yrittäjien Vuoden nuori yrittäjä. Hänen yrityksensä Sähkö-Jaape Oy on kasvanut viidessä vuodessa 14 henkilöä työllistäväksi sähköurakoijaksi. Katso video jutun lopussa.

Sähkö-Jaape Oy on täyden palvelun sähköurakointiliike. Se keskittyy tekemään kokonaisuuksia suurille ja pienille yrityksille kerrostaloista palvelutaloihin erikoistuen datacentereihin.

Sähkö-Jaape Oy palvelee myös kotitalouksia aina pienistä asennustöistä omakotitalojen sähköistyksiin.

Oma tie yrittäjyyteen lähti yrittäjäperheestä

Sähkö-Jaapen taustalta löytyy suvun täydeltä sähköalan yrittäjiä. Isä ja hänen kaikki veljensä ovat olleet sähköalan yrittäjiä. Heikkinen kuvaa kasvaneensa ammattiin ja yrittämiseen 15-vuotiaasta lähtien, jolloin hän alkoi kulkea mukana asennustöissä.

Sähkö-Jaapen juuret juontavat vuoteen 1987, jolloin Benjaminin vaari Jaape perusti Sähkö-Jaape -nimisen yrityksen. Kun Benjamin oli perustamassa omaa yritystään, oli nimi jo vapaana ja hän otti sen käyttöönsä kunnioittamaan suvun perinnettä.

Pk-yrityksessä työt tehdään yhdessä

Benjamin Heikkinen on saanut yrityksen vakaaseen kasvuun korostamalla kulukuria ja hyvää työympäristöä. Yritys on saanut nopeasti hyviä kumppaneita.

- Arvostan syväjohtamisen periaatetta. Henkilöt eivät ole vain töissä vaan kaikki ihmiset kuuluvat Jaapeen. Arvostan yhdessä tekemistä erityisen paljon. Luvataan asioita ja toteutetaan lupaukset. Työstä pitää myös nauttia, Benjamin Heikkinen sanoo.

Omaa rooliaan Heikkinen kuvaa sanoen, että on sähköasentaja, kärkimies, projektinjohtaja ja sitten taustalla toimitusjohtaja.

- Diggaan tehdä käsillä töitä. Rakastan myös organisointia ja johtamista.

- Nuorille haluan sanoa, että lähtekää kokeilemaan, mitä haluatte tehdä. Pitäkää kulut matalana ja jalat maassa. Työ palkitsee ajan mittaan.

Uudenmaan Yrittäjät palkitsee vuosittain alueensa Vuoden nuoren yrittäjän osana Suomen Yrittäjien Vuoden nuori yrittäjä -kilpailua. Maamme arvostetuimmassa alle 35-vuotiaille yrittäjille suunnatussa kilpailussa huomioidaan erityiset ansiot toimialaan, innovatiivisuuteen tai yrittäjäasenteeseen liittyen. Yksityisyrittäjäin Säätiö tukee voittajia 1500 euron suuruisella palkinnolla.

Katso video

Lisätietoja:

Benjamin Heikkinen, Sähkö-Jaape Oy, , 0400 760 176

toimitusjohtaja Petri Graeffe, Uudenmaan Yrittäjät, , 040 547 3388