Ajantasaiset tiedot koronasta yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Etsi

Ensimmäisen Y-tube -videokilpailun voitot Tuusulaan, Keravalle ja Lapinjärvelle

Y-tubekilpailun alakouluikäisten sarjan voitto jaettiin Tuusulan Tuomalan koulun ”Tuomala kierrättää” -videon sekä Lapinjärven Kirkonkylän koulun 4-luokkalaisten videon kesken. Yläkoululaisten sarjan voiton vei Keravan Kurkelan koulun 9-luokkalaisten kolmen hengen tiimi.

Uudenmaan Yrittäjät haastoi uudella Y-tube -videokilpailullaan peruskouluikäiset nuoret työskentelemään yhdessä ja näyttämään viestintäosaamistaan teemalla ”Kestäviä juttuja”.  Alakouluikäisten sarjan voitto jaettiin Tuusulan Tuomalan koulun ”Tuomala kierrättää” -videon sekä Lapinjärven Kirkonkylän koulun 4-luokkalaisten videon kesken. Yläkoululaisten sarjan voiton vei Keravan Kurkelan koulun 9-luokkalaisten kolmen hengen tiimi.

Kilpailu tavoitti noin 80 lasta ja nuorta

Alakouluikäisten sarjaan tuli määräaikaan mennessä kymmenen, ja yläkouluikäisten sarjaan viisi videota. Videot toteutettiin vähintään kolmen hengen ryhmissä ja useat olivat koko luokan yhteisiä tuotoksia. Kilpailun kokonaisosallistujamäärä oli noin 80 nuorta ja siihen osallistuttiin seitsemästä eri koulusta Uudenmaan alueelta.

Parhaat videot palkittiin

Tuomaristo valitsi ylä- ja alakoululaisten sarjoista voittajat, jotka palkittiin Uudenmaan Yrittäjien syyskokouksessa Järvenpään Scandicissa 27.11.2019. Paikalle kutsuttiin kaikki voittajavideoiden tekoon osallistuneet 19 nuorta.

Perusteita voittoon

Lapinjärveläisten videossa tuomaristo kiinnitti erityistä huomiota sen selkeään sanomaan ja hyvään, yksinkertaiseen visualisointiin. Videolla tunteikas tunnelma vakavalle aiheelle välittyi hienosti. Video oli myös laajasti kantaaottava ja tulevaisuuteen suuntaava.

Tuusulan Tuomalan koulun ”Tuomala kierrättää” video nousi tuomariston suosioon rempseällä toteutustavalla, lauluriimittelyratkaisulla, joka toi mieleen musavideon. Videolla oli otettu monipuolisesti kantaa roskaamiseen ja jätteiden kierrättämiseen käyttämällä myös multimediaa hauskasti.

Yläkoulusarjan voittajavideo oli selkeä ja laajasti pohtiva esitys, jossa asiaan on paneuduttu hyvin, ja toteutus sekä visualisointi onnistui erinomaisesti. Video poikkesi yleisestä tasosta, ja raati oli valinnasta yksimielinen. Videon animointi lähestyi ammattilaistasoa.

Kilpailun teema vuonna 2019 oli ”Kestäviä juttuja”

Kestävä kehitys on tätä päivää, jotta ympäristömme on elinkelpoinen tulevaisuudessa. Kestävä kehitys on mahdollisuus nuorille ja mahdollisuus yrityksille. Uudenmaan Yrittäjät innosti kilpailun kautta lapset ja nuoret pohtimaan, mikä on heidän kestävän kehityksen juttunsa.  

Kilpailu uusitaan vuonna 2020

Kilpailu toteutetaan ensimmäisen vuoden hyvän kokemuksen jälkeen myös vuonna 2020. Y-tube -kilpailulla Uudenmaan Yrittäjät kannustaa lapsia ja nuoria kehittämään yrittäjyystaitojaan. Viestintä ja markkinointi kuuluvat kiinteästi yritystoimintaan ja kaikkeen työntekoon. Kilpailussa on olennaista esittää asia houkuttelevasti ja purevasti. Videon tekeminen vaatii myös taitoa koota työryhmä, työskennellä yhdessä ja käsikirjoittaa teknistä osaamista unohtamatta.

Y-tube -videokilpailu on mahdollisuus myös opettajille ja koululuokille. Videon tekemisen voi linkittää eri oppiaineisiin ja yrittäjyyskasvatukseen. Palkintosummasta saa pientä pesämunaa vaikkapa luokkaretkikassaan.

Linkit Youtubeen voittajavideoihin:

Yläkoulusarja: https://youtu.be/3C6IxkAudzQ

Alakoulusarja, Lapinjärvi: https://youtu.be/Zj5Mscs-WiI

Alakoulusarja, Tuomala: https://youtu.be/kBRJ-f9Y5bw

Linkki kilpailun videoesittelyyn: https://www.youtube.com/watch?v=-puTaWbYeA0