Ravintolayrittäjä hermostui: Avin kysymykset suorastaan kiusantekoa | Yrittajat.fi

Etsi

Byrokratia

Ravintolayrittäjä hermostui: Avin kysymykset suorastaan kiusantekoa

Aluehallintovirasto (Avi) lähetti tolkuttoman pitkän listan kysymyksiä ravintolalle, joka anoi jatkoaikaa tanssi-illoille. Kyseinen ravintola on ollut kymmenien vuosien ajan samalla paikalla. Ravintolayrittäjä pitää asiaa suorastaan kiusantekona.

Tamperelainen kansanedustaja Harri Jaskari (kok.) julkisti perjantaina kysymyssarjan, jonka Avi lähetti ravintolayrittäjälle. Verkkouutiset uutisoi asiasta ensimmäisenä.

– Tämä on ote meille tulleesta lisäselvityspyynnöstä. Kysymykset eivät loppuneet tuohon. Vastasimme kun kysyttiin, yrittäjä kertoo maanantain Verkkouutisissa.

– Olemme vakavarainen ja asiamme pilkulleen lain mukaan hoitava yritys. Meille tehtiin kuukausi ennen tuota jatkoaikahakua tarkastus k.o. viranhaltijan toimesta, mitään huomautettavaa ei tässäkään tarkastuksessa ilmennyt, yrittäjä sanoo.

– Hetimiten tämän perään saan kyseisen vastinepyynnön lyhyellä palautusajalla postissa. Tässä on nyt kysymys jo lähinnä kiusanteosta sekä liiketoiminnan vaikeuttamisesta. Ei valvonnasta, hän katsoo.

Avi pyysi ravintolayrittäjältä selvitystä muun muassa seuraaviin asioihin:

1. Mikä on ravintolan sisäänpääsyn ikäraja viikonloppuiltaisin?

2. Onko ravintolaan jatkoaikailtaisin erillinen pääsymaksu ja minkä hintainen pääsymaksu on?

3. Edellytetäänkö anniskelupaikassa asiakkailta eteispalvelujen käyttöä jatkoaikailtoina?

4. Onko eteispalvelun käyttö maksullista?

5. Mikä on järjestyksenvalvojien määrä jatkoaikailtoina?

6. Ovatko järjestyksenvalvojat luvanhaltijan palkkalistoilla vai ostetaanko palvelut alan yritykseltä?

7. Millainen työkokemus järjestyksenvalvojilla on ja kuinka kauan järjestyksenvalvojankortit ovat olleet voimassa?

8. Keskittyvätkö järjestyksenvalvojat vain järjestyksenvalvontatehtäviin vai onko heillä myös muita tehtäviä, esim. anniskelutehtäviä?

9. Mikä on tarjoiluhenkilökuntaan kuuluvien määrä työvuorossa iltaisin osastoittain?

10. Keskittyvätkö tarjoiluhenkilökuntaan kuuluvat vain anniskelutehtäviin vai onko heillä myös muita tehtäviä, kuten dj:n tehtävät?

11. Kuinka ravintolan siisteydestä huolehditaan illan aikana, onko esim. erillistä plokkaria siivoamassa pöytiä?

12. Mitkä ovat 2. kerroksen ravintolan keittiön aukioloajat, mihin saakka ruokaa on tarjolla ja millaista ruokaa on tarjolla?

13. Onko keittiössä viikonloppuiltaisin ruoan valmistukseen keskittynyt kokki vai lämmittääkö tarjoiluhenkilökunta valmiita annoksia?

14. Onko osastoilla live-esiintyjille omaa esiintymiskoroketta tai – lavaa?

15. Onko ravintolassa RAY:n pelipöytä ja pelinhoitaja?

16. Onko ravintolassa omaa drinkkilista ja millainen se mahdollisesti on?

17. Mikä on ravintolan wc-tilojen kunto?

18. Ovatko äänentoistolaitteet ja valaistus tavanomaista tasokkaammat ja jos ovat, niin millä tavalla?

19. Onko ravintolan sisätilojen osastoilla omat, ainoastaan tanssikäyttöön tarkoitetut tanssilattiansa ja minkä kokoiset ne ovat?

20. Onko yläkerran ravintolasalin ohjelmatarjontana karaokea?

21. Ketkä ovat suunnitellun viihdeohjelman tuottajia, ostetaanko mahdolliset esiintyjät ohjelmatoimiston kautta vai ovatko mahdolliset bändit paikallisia musiikin harrastajia?

22. Mitä mahdollisina bändi-iltoina orkesterin tauon aikana ja orkesterin lopetettua on ohjelmatarjontana?

23. Ovatko dj:t ohjelmatoimiston kautta hankittuja vai ravintolan palkkalistoilla olevia?

24. Onko dj:llä mahdollisesti muita tehtäviä, esim. plokkarin tai tarjoilijan tehtäviä jatkoaikailtoina vai hoitaako hän ainoastaan dj:n tehtävät?

25. Onko aluehallintoviraston XX anniskelupaikkaan tekemän tarkastuksen jälkeen tehty sisustukseen ym. oleellisia muutoksia?

 

Tapaus on herättänyt huomiota sosiaalisessa mediassa. Eräässä kommentissa todetaan sarkastisesti:

Soitetaanko manserockia? Jos soitetaan niin onko pääpaino Epuissa, Popedassa, Juicessa, Alatalossa tai Kasevassa?