7.2.2019 klo 12:09
Uutinen

Yrittäjien kampanjan mainoskuville kultaa kansainvälisessä kilpailussa – ”Menestys kertoo, että tekee asioita oikein”

Valokuvaaja Onni Wiljami Kinnunen voitti keskiviikkona kansainvälisen One Eyeland -kilpailun mainoskuva-kategorian. Kultaa tuli viidellä valokuvalla, joista kolme on Suomen Yrittäjien viimevuotisen jäsenkampanjan kuvia.

Onni Wiljami Kinnunen saavutti kokonaiskilpailussa jaetun kolmannen sijan, ja palkittiin myös parhaana suomalaisena valokuvaajana. One Eyeland -kilpailussa oli mukana 4000 valokuvaa 64 maasta.

– Joka kerta mieltä lämmittää, kun työn laatua arvostetaan. Kansainväliset kilpailut ovat tietynlainen mittari. Jos niissä menestyy, on oikealla tasolla ja tekee asioita oikein, Kinnunen kommentoi menestystä.

Kinnusen kilpailukuvat ovat osa Suomen Yrittäjien viimevuotista jäsenkampanjaa, jossa iskulauseena on ”Yrittäjän tie menestykseen ei ole koskaan ollut helppo.” Valokuvissa ja videolla näytetään maailmanhistoriaa mullistaneita keksintöjä historiasta tähän päivään. Kampanjassa tuodaan esille, että uutta keksineet joutuvat aina ensin epäilysten kohteeksi, mutta kehitys saavutetaan kovalla työllä ja yrittämisellä.

Kinnusen kilpailukuvat ovat nimeltään Detroit 1896 / Henry Ford, Strasbourg 1436 / Gutenberg ja Salo 1984 / Mobira Talkman. Kinnunen kertoo kuvat otetun mainosfilmituotannon yhteydessä viime kesänä.

– Jokaisesta kohtauksesta tehtiin myös mainoskuva, joka parhaiten kuvaa sitä. Tärkeää oli hyvä asettelu ja että idea käy ilmi huumorin avulla.

Kinnunen käsittelee kuvia paljon luodakseen halutun tunnelman.

– Näissä haettiin historiallista näkökulmaa, ei nykyrealismia.

Yrittäjänä Kinnunen voi hyvin allekirjoittaa kampanjan viestin.

– Yrittäjä kokee aina vastoinkäymisiä, niistä ei saa lannistua. On vain puskettava läpi ja kehityttävä koko ajan.

Kinnunen toimii Limingasta ja Oulusta käsin, mutta asiakkaita on paljon etenkin Etelä-Suomessa. Hän on valokuvannut pian parinkymmenen vuoden ajan. Oman yrityksen Kinnunen perusti vuonna 2014.

– Olen keskittynyt yritys- ja mainoskuvauksiin. Iso osa asiakkaista on pääkaupunkiseudulla, Kinnunen kertoo.

Tiina Rantakoski

tiina.rantakoski (at) yrittajat.fi

Kuvat: Onni Wiljami Kinnunen