Etsi

Yrittäjyys

Yrityskauppa kolmessa viikossa – ”Nyt pidämme pitkän kesäloman”

Espoon Leppävaarassa sijaitsevat Ravintola Alberga sekä Harakanpesä ovat vaihtaneet omistajaa. Ravintoloitsijapariskunta Vuokko Varila-Kiverä ja Keijo Kiverän Alberga on toiminut teatteriravintolana, mutta uuden omistajan myötä teatteri hiljenee.

– Ei ollut lauantaina helppoa lähteä. Viime viikolla oli karonkkaa näyttelijöiden kanssa ja tapasimme kanta-asiakkaita sekä muita sidosryhmiä. Tämä on ollut kuin olohuone, Vuokko Varila-Kiverä kertoo.

Uusi omistaja Nana Ngo on Albergan ja Harakanpesän kanta-asiakas, joka tunsi ja tiesi paikan. Kun tämä kuuli ravintolan mahdollisesta myynnistä, hän otti heti yhteyttä omistajiin. Kun laina-asiat järjestyivät, koko yrityskauppaprosessi kesti vain kolme viikkoa.

Yrittäjä-sivuston jutussa maaliskuun lopussa kertoi taipaleestaan ravintola-alan yrittäjinä. He aloittivat ravintola-alan yrittäjinä Haagassa vuonna 1980-luvun alussa. Matkalle on mahtunut kaksi lamaa, mutta myös hyviä nousukausia.

Vuonna 2005 pariskunta perusti kauppakeskus Selloon ravintola Basen, jonka kehittämistä he jatkavat edelleen, mutta ovat vähemmän kiinni päivittäisessä työssä. Osa Albergan työntekijöistä siirtyy Baseen.

– Meillä on Basen varalta uusiakin ideoita, mutta nyt pidämme 37 vuoden jälkeen pitkän kesäloman ja jatkamme syksyllä sitten, Varila-Kiverä sanoo.

 

Elina Hakola

elina.hakola (at) yrittajat.fi