Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Puheenaihe

Katso kuvat: Leijona-huuma innosti yrittäjät valmistamaan Mörkö-tuotteita

Leijonien kultahuuma on innostanut lukuisia yrittäjiä valmistamaan aiheeseen liittyviä tuotteita pika-aikataululla. Eniten tuotekehittäjiä on innoittanut maajoukkueen kapteeni Marko ”Mörkö” Anttila.

Esimerkiksi kauneusalalla innostuttiin MM-kullasta. KaunisKeijun ihonhoitokonsultti Ida Kareinen tarjosi Mörkö-kasvonaamiota hauskalla tekstillä: " Ensin hävisi Ruotsi, sitten Venäjä ja Kanada. Ja nyt häviää epäpuhtaudet. Linnails puolestaan esitteli sinivalkoista kynsitaidetta Mörkö-kynsillä, kultamitalilla ja siniristilipulla.

USVA Design kertoo valmistavansa SUOMEN MÖRKÖ -nappikorvakoruja. Tuotteita ei ole varastossa, mutta noin kahden viikon toimitusajalla saa koivuvaneriset sinivalkoiset möröt korviinsa.

Kustavissa sijaitsevan Vuosnaisten Meriaseman emäntä oli herännyt maanantaina kukonlaulun aikaan ja tuotekehittelyn tulos oli tarjolla heti, kun kahvila aukesi yhdeksältä. Mörköleivos on kuulemma myynnissä niin kauan kuin emäntä muistaa reseptin.

Keski-Suomessa Tikkakosken sotilaskodissa Marko Anttila on saanut oman näköismunkkinsa. Mörkömunkki noudattelee muotoilultaan Muumeista tuttua hahmoa.

Neste Eläintarha Helsingissä on ehtinyt laittaa listoille Mörkö-pihvit, -leikkeet ja -pyttikset. Uniresta-ravintolat Oulussa puolestaan tarjosivat juhlan kunniaksi jälkkärinä mörkömoussea, joka saattoi muistuttaa erehdyttävästi myös ruskeaa hymiötä. Grilli-Sepät tarjosivat Ilmajoella, Kurikassa ja Seinäjoella todella tuhtia Mörkö-burgeria.

Yritykset hyödyntävät Mörkö-teemaa myös markkinoinnissaan. Pizzeria on Wheels tarjoaa tapahtumiin ja juhliin pizzoja liikkuvasta uunista, joka muistuttaa Mörköä. Kankaanpään Sportia antoi 20% alennuksen, jos asiakas sanoo "Mörkö".

Pudasjärven kirjakauppa tarttui sankariteemaan ja mainosti ulkomainoksessaan tarjoavansa lahjoja kaikille sankareille. Janneniska puolestaan kuvasi "Mörkö"-nosturin, joka on lähdössä vastaanottamaan kultajoukkuetta.

Myös viranomaiset ovat lähteneet mukaan leijonahuumaan. Verohallinto kertoi OmaVeron toimivan maanantaina myös osoitteessa vero.fi/omamörkö.

Katso myös mitä Jukka Jalonen puhui mestaruudesta lokakuussa Yrittäjäpäivillä

Tiina Rantakoski

tiina.rantakoski (at) yrittajat.fi

Kuvia yritysten sosiaalisen median tileiltä alla.

'