Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Yrittäjien Vaikuttajafoorumissa haastetaan puoluejohtajat tenttikysymyksillä – SY palkitsee parhaat paikallisyhdistykset

Tule mukaan kuulemaan, millaisia menestyksen reseptejä puolueilla on tarjolla elinvoiman vahvistamiseksi ympäri Suomea. Puoluejohtajat osallistuvat tenttiin Yrittäjien Vaikuttajafoorumissa 29. tammikuuta.

Perjantaina kello 15.30–16 järjestettävässä puoluejohdon tentissä keskustellaan muun muassa hankinnoista, kuntien omasta palvelutuotannosta, eikä soteakaan unohdeta.

– On hienoa, että olemme saaneet eri puolueista johtoa paikalle yrittäjien tilaisuuteen, joka poikkeuksellisesti järjestetään verkkotilaisuutena. Pääsemme keskustelemaan puoluejohtajien kanssa siitä, miten yritysten toimintaedellytyksiä voidaan kunnissa vahvistaa poliittisilla päätöksillä. Heidän edustajillaan on valtaa kuntatasolla tehdä päätöksiä, jotka joko edistävät tai kaventavat yritysten toimintaedellytyksiä, Yrittäjien kenttäjohtaja Mari Kokko raottaa puoluejohdon tentin teemoja.

Kyseiset teemat ovat keskeisiä Yrittäjien kuntavaaliohjelmassa. Se, miten kunnista saadaan elinvoimaisempia, kiinnostaa takuulla yrittäjähenkistä yleisöä ruutujen äärellä, muun muassa näihin kysymyksiin ovat vastaamassa puoluejohtajat Jussi Halla-aho (PS), Matias Mäkynen (SDP), Petteri Orpo (kok.) ja Annika Saarikko (kesk.). 

700 yrittäjää koolla – Tilaisuudessa julkistetaan vuoden paikallisyhdistys- ja toimialajärjestöarvioinnin voittajat

Vaikuttajafoorumiin on ilmoittautunut jo yli 700 järjestön luottamus- ja toimihenkilöä.

– Tapahtuman politiikkasisällön ohella siirrämme katseet kohti alkanutta järjestö- ja vaikuttamisen vuotta 2021. Käynnistämme vuoden yhdessä, ja puheenjohtajamme Petri Salminen kertoo avauspuheenvuorossa vuoden keskeisiä asioita. Tilaisuudessa niin ikään palkitaan vuoden 2020 onnistumisia, Yrittäjien kehityspäällikkö Hannamari Heinonen kertoo.

Yrittäjäjärjestön toiminnan ytimessä ovat aina olleet kohtaamiset, joissa pääsemme oppimaan asiantuntijoilta ja toinen toisiltamme sekä jakamaan ajatuksiamme yrittäjyydestä ja yrittäjäjärjestön kehittämisestä.

Paneelin lisäksi tilaisuudessa palkitaan paikallisyhdistyksiä eri kokoluokissa ja toimialajärjestö. Tilaisuudessa palkitaan myös vuoden koronateko.

– Jäämme kaipaamaan kasvotusten kohtaamista ja yhteisöllisyyttä, mutta sille on aikansa koronan jälkeen. Toivomme, että eri puolilta Suomea, oli se sitten kotoa, työpaikalta, tai autosta, kokoonnutaan yhteisen asian äärelle käynnistämään tätä vuotta, Mari Kokko herättelee mukaan.

Yrittäjäjärjestö vaikuttaa niin paikallisesti, alueellisesti kuin valtakunnallisesti, Vaikuttajafoorumissa huomio keskittyy paikallistason vaikuttamistyöhön.

”Iso kiitos paikallisyhdistysten hallituksille” – Haastavasta vuodesta huolimatta järjestö näytti voimansa

Vuosi 2020 oli erittäin haastava yrityksille.

– Vuosi 2020 oli haastava myös paikallisyhdistyksille. Siitä huolimatta järjestö on näyttänyt voimansa mitä erilaisin tavoin: paikallisyhdistykset ovat pyrkineet tukemaan paikallisesti, koko paikallista yhteisöä, ei pelkästään yrityksiä. Haluamme tarjota Reino Nordinin yksityiskeikan tilaisuuden päätteeksi kiitoksena paikallisyhdistysten hallituksille.

Suomen Yrittäjien kumppanit Fennia, Elo ja Finnvera, mahdollistivat tapahtuman toteuttamisen.

– Koronavuosi osoitti, että yrittäjäjärjestöä tarvitaan – yrittäjien omaa järjestöä, joka toimii paikallisesti eri puolilla Suomea, sekä alueellisesti että valtakunnallisesti, Kokko täydentää.

Puoluejohdon tenttiä pääsee seuraamaan perjantaina 29.1.2021 kello 15.30 alkaen tällä sivulla.

Toimitus

toimitus (at) yrittajat.fi