Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Vaalit

Lähilauantai innostaa ostamaan paikallista – Yrittäjien tempauksia joka puolella Suomea

Lauantaina 29.5. tempaistaan lähialueen yritysten puolesta. Suomen Yrittäjät järjestää toisen kerran valtakunnallisen Lähilauantain, jolloin kannustetaan ostamaan lähialueen yritysten tuotteita ja palveluja. Samalla muistutetaan kuntavaalien alla, ettei ole kuntia ilman yrityksiä.

Yrittäjien alue- ja paikallisyhdistykset järjestävät Lähilauantaina lukuisia tapahtumia eri puolilla Suomea. Lauantaina kannustetaan ostamaan lähialueen yrityksiltä joko verkkokaupasta tai kivijalkamyymälästä koronavarovaisuutta noudattaen.

Tampereella tempaistaan teemalla Mansesta on moneksi. Tamperelaisista yrittäjäyhdistyksistä muodostuva Tampereen yrittäjät järjestää Facebookin livelähetyksen, jossa tamperelaiset pienyrittäjät esittelevät toimintaansa hyödyn ja huvin merkeissä.

– Haluamme herätellä tamperelaisia pohtimaan omien ostopäätöstensä vaikutuksia paikkakunnan elinvoimalle. Monet erikoispalvelut ja -tuotteet pysyvät saatavilla vain, jos me kuluttajat suosimme niitä ulkomaisten verkkokauppajättien sijaan, Tampereen yrittäjien puheenjohtaja Mirka Lahti kertoo Pirkanmaan Yrittäjien uutiskirjeessä. 

Lähilauantai on myös osa Yrittäjien kuntavaaliohjelmaa Ei kuntaa ilman yrityksiä.

− Haastamme tamperelaiset kuntavaaliehdokkaat tutustumaan monipuolisiin yrityksiimme ja kysymään suoraan, miten yritysten toimintaedellytyksiä voisi kehittää. Menestyvät yritykset tuovat kuntiin verotulojen lisäksi työtä ja hyvinvointia ja lisäävät paikkakunnan vetovoimaa, Lahti sanoo.

Pirkkalassa Lähilauantaina nostetaan etenkin kunta-asioita esiin, sillä luvassa on pormestariehdokkaiden tentti. Tentin kysymykset liittyvät yrittämiseen, yrittäjyyteen ja kunnan elinvoimaisuuteen.

Pohjois-Karjalassa Nurmeksen ja Valtimon Yrittäjät järjestävät Lähilauantain tapahtuman Porokylän torilla. Luvassa on Y-visaa, ja paikalla on myös kuntavaaliehdokkaina olevia yrittäjiä.

Monella paikkakunnalla innostetaan kävijöitä keräämään yrityksistä ja liikkeistä ostosmerkintöjä passiin. Näin esimerkiksi Kymen Yrittäjien paikallisyhdistyksissä, jossa on aktivoiduttu Lähilauantaihin kuntavaalien alla.

− Mukana on kaikki alueemme kunnat. Niissä kuntavaaliehdokkaat ja muut yrittäjät jakavat ostospasseja, johon leimoja keräämällä osallistuu lahjakorttien arvontaan. Samalla välitämme kuntavaalilviestejä, Kymen Yrittäjien aluejohtaja Kari Jääskeläinen kertoo.

Lue lisää Lähilauantaista

Lue lisää Yrittäjien kuntavaaliohjelmasta


Tiina Rantakoski

tiina.rantakoski(at)yrittajat.fi