2.12.2020 klo 09:48
Uutinen

Muista nämä vuodenvaihteen veromuutokset – Kokosimme ensi vuoden tärkeät luvut

Uusi vuosi tuo tullessaan erilaisia verotuksen muutoksia kuin myös muutoksia työnantajamaksuihin. Kokosimme tähän tärkeimpiä asioita ja linkkejä lisätietoihin.

Ensi vuoden alusta myös eläkkeet ja etuudet, esimerkiksi Kelan maksamat, ilmoitetaan tulorekisteriin. Lue lisää aiheesta.

Muista myös, että Katso-tunnisteen käyttö päättyy: Katso-tunnisteen ja Katso-valtuuksien käyttö päättyy 30. huhtikuuta. Jos hoidat veroasioita sähköisesti yrityksen tai yhteisön puolesta, siirry pian käyttämään Suomi.fi-valtuuksia.

Verovapaat matkakustannusten korvaukset on vahvistettu. Verovapaan kotimaan kokopäivärahan määrä on ensi vuonna 44 euroa, osapäivärahan määrä 20 euroa ja ateriakorvauksen 11 euroa. Verovapaa kilometrikorvaus on 44 senttiä kilometriltä.

Vuoden 2021 luontoisetuarvot on määrätty. Ravintoedussa on huomioitu koronapandemian vuoksi lisääntynyt etätyöskentely, ja aterian lisäksi lounaskorttia tai -seteliä voi käyttää aterian kuljettamisesta aiheutuneisiin kustannuksiin. Ateriasta ja sen kuljetuksesta aiheutuneiden kustannusten yhteismäärä voi olla enintään 10,90 euroa ateriaa kohden.

Sähköautojen latausetu työpaikalla ja julkisissa latauspisteissä on ehdotettu säädettäväksi verovapaaksi eduksi vuosille 2021–2025. Näissä tapauksissa edulle ei siten enää tarvitse laskea arvoa. Aiemmin edulle piti laskea erikseen arvo.

Työsuhdepolkupyöräetu on uusi verovapaa etu. Hallituksen esityksessä on esitetty, että työnantajan tarjoama työsuhdepolkupyöräetu säädetään työntekijälle verovapaaksi eduksi 1200 euroon saakka vuodessa. Polkupyöräetu olisi verovapaa vastaavin edellytyksin myös silloin, kun se olisi osana liikkumisen palvelupakettia. Käytetty etu vähentäisi työsuhdematkalipun verovapaata enimmäismäärää. Mikäli polkupyöräedun arvo on alle 1200 euroa vuodessa, työntekijälle ei käytännössä tule veroseurauksia, vaan etu on verovapaa.

Hyödyllisiä linkkejä

Tärkeät luvut 2021

Tästä osiosta muun muassa yrittäjän eläkevakuuttamiseen liittyvät luvut. Yrittäjien eläkemaksu säilyy samalla tasolla kuin tänä vuonna eli alle 53-vuotiailla ja yli 62-vuotiailla 24,10 prosenttia ja 53–62-vuotiailla 25,60 prosenttia vahvistetusta työtulosta.

Yrityksen määräpäivät (verotuksen päivämäärät) 2021

Sivuilta löydät myös linkin, josta voit ladata yrityksen määräpäivät omaan Outlook-kalenteriisi.

TyEl-eläkevakuutus

Sairausvakuutusmaksu

Työttömyysvakuutusmaksu

Tapaturmavakuutus

Yritys- ja yhteisöasiakkaiden tärkeät päivämäärät (vero.fi)

Työnantajan maksamat korvaukset ja edut

Tästä osiosta yrittajat.fistä löytyy muun muassa lisätietoa Liikunta ja kulttuuriedusta, matkalasku- ja kuluselvityslomake (jäsenille), luontoisedut 2021 ja päivärahat 2021.

Toimitus

toimitus (at) yrittajat.fi

Sisältöä muokattu 14.12.2020: Muutettu Katso-tunnisteen voimassaoloa, koska sille tuli jatkoaikaa.