8.10.2019 klo 08:48
Uutinen

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät edistää alueen yritysten omistajanvaihdoksia!

Pohjois-Pohjanmaalla tulee seuraavan viiden vuoden aikana 32% yrittäjistä tekemään omistajanvaihdoksen eri syistä. Suurin syy omistajanvaihdoksiin on yrittäjän eläköityminen. Aivan liian monta yritystä jää myymättä, hyvää yritystä ja työpaikkaa katoaa. Omistajanvaihdostilanteisiin valmistautumista pääsääntöisesti syystä taikka toisesta ei aloiteta riittävän aikaisin.

”Jotta päästäisiin yrittäjää tyydyttävään lopputulokseen on äärimmäisen tärkeää, että yrittäjällä olisi riittävästi tietoa, aikaa ja realistinen kuva siitä, mikä on markkinatilanne juuri sillä hetkellä” sanoo Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien omistajanvaihdosneuvontaa antava kehityspäällikkö Paula Pihlajamaa.

Monta tietä omistajanvaihdokseen -tilaisuuden tarkoituksena herättää alueen yrittäjiä toimimaan ja hankkimaan tietoa!

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien omistajanvaihdostilaisuuteen on kutsuttu mukaan Arman Alizad herättelemään yrittäjiä tekemään haaveista totta ja varautumaan muuttuviin tilainteisiin hyvissä ajoin.

Arman Alizadin mukaan unelmia pitää seurata, sisäistä ääntä kuunnella sekä tehdä niiden eteen ihan saakutisti töitä antamatta periksi ja uskaltamalla tehdä virheitä. Täytyy kaatua, nousta uudelleen, epäonnistua ja sopeutua. Mutta menestys ja unelmien toteutuminen vaativat lisäksi myös oikeaa ajoitusta sekä ripauksen onnea. Niiden toteutuminen on yhdistelmä eri tekijöitä.”

Armanin ovat lisäksi yrittäjille jakamassa EuropCarin Matti Holopainen ja Levin Panimon Juhani Kärkkäinen. Yritystarinoiden jälkeen yrittäjät pääsevät verkostoitumaan kahden keskisillä tapaamisilla, joita voi sopia vielä myös paikan päällä!

Pohjois-Pohjanmaalta puuttuu yrityskauppakulttuuri!

Omistajanvaihdos voi tapahtua monella eri tavalla, suunnittelematta tai suunnitelmallisesti ja valmistautuen. Muutostilanteisiin yrittäjän tulee valmistautua myös henkisesti ja oikealla tiedolla riittävän aikaisin. Omistajanvaihdos jo aiheena voi olla joillekin yrittäjille pelottava, mutta jos asiaan valmistaudutaan ja käytetään verkoston testaamia asiantuntijoita monta estettä tulee taklatuksi.

– ”Pohjois-Pohjanmaalle olisi syytä luoda aitoa yrityskauppakulttuuria, tukea yrittäjiä myös henkisesti luopumaan yrityksestä ja keskustella avoimesti, mikäli on myymässä tai ostamassa yritystä, sanoo Pihlajamaa.

Omistajanvaihdostilaisuus 16.10.2019 klo 10-15.30 järjestetään Break Sokos Hotel Edenissä tavoitteena on saattaa ostajat, myyjät ja sidosryhmät yhteen. Tapahtuma on teemoitettu ”Osta, Myy, Vaihda, Verkostoidu ja Viihdy” – ajatuksella.

Tilaisuuden järjestää Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien Restartup -hanke, jonka tarkoitus on herättää yrittäjät lähtemään aikaisemmin liikkeelle omistajanvaihdokseen. Tilaisuuden tarkoitus on koota verkostoa yhteen ajankohtaisen asian tiimoilta. Verkoston rooli Pohjois-Pohjanmaan omistajanvaihdospalvelussa on tärkeässä roolissa, sillä yhdessä asiaa saadaan paremmin näkyväksi. Ostaja voi tulla mistä päin Suomea tahansa ja verkoston välinen vuorovaikutus ja viestintä on avain asemassa ostajan kiinnittämisessä alueelle.

Tilaisuus on maksuton osallistujille ja se on tarkoitettu kaikille yrittäjille tai yrittäjyydestä kiinnostuneille.

Lisätietoja omistajanvaihdoksista ja tapahtumasta:
Paula Pihlajamaa
paula.pihlajamaa@yrittajat.fi
p. 050 4399 808
www.ppy.fi

Tiedotteesta:
Sari Reinikainen-Laine
sari.reinikainen-laine@yrittajat.fi
p. 0500 686 174
www.ppy.fi