Palkitut yrittäjät saivat kutsun Linnan juhliin
Linnan juhlissa nähdään useita tänä vuonna palkittuja yrittäjiä. Kuva: Getty Images

Presidentti Niinistö kutsui palkittuja yrittäjiä Linnan juhliin – ”Uskomaton juttu yksinyrittäjälle”

Itsenäisyyspäivän Linnan juhlissa nähdään ansioituneita yrittäjiä.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on kutsunut valtakunnallisesti palkittuja yrittäjiä itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolle.

Yksi heistä on lokakuussa järjestetyssä yrittäjägaalassa vuoden yksinyrittäjäksi valittu hevosalan yrittäjä Henna Viikilä. Hänelle, kuten muillekin kutsutuille, tasavallan presidentin allekirjoittama kutsu Linnan juhliin saapui kolmisen viikkoa sitten.

– Olihan se aika odottamaton ja uskomaton juttu, että tällainen kutsu tuli. Arvostan sitä todella paljon. Sillä on suuri merkitys, että maaseudulla toimivaa yksinyrittäjää huomioidaan tällä tavalla. Toivottavasti juhlasta tulee ikimuistoinen.

Vuoden yksinyrittäjä Henna Viikilä
Henna Viikilä kasvattaa hevosia yksinyrittäjänä.

Kutsun jälkeen Viikilä aloitti valmistautumisen, sillä hevosille on saatava hoitaja poissaolon ajaksi.

– Hevosia ei voi jättää yksin. Tietysti piti sopia myös hiusten värjäys ja etsiä sopiva puku.

Sellainen löytyi Porin Juhlava -liikkeestä, josta Viikilä on aikoinaan ostanut myös hääpukunsa.

– Halusin sinisen puvun, jolla voi juhlistaa Suomen itsenäisyyttä. Pukua muokattiin liikkeessä itselleni sopivaksi. Ajatukseni oli, että voin käyttää pukua myös jatkossa muissakin tilaisuuksissa, Viikilä kertoo.

Myös he saapuvat juhliin

Linnan juhliin on kutsuttu muun muassa hydraulisylinterejä valmistavan Norrhydron hallituksen puheenjohtaja Yrjö Trög puolisoineen.

– Hieno huomionosoitus, samalla tavalla kuin valtakunnallinen yrittäjäpalkinto. On hienoa, että myös presidentti huomioi yrittäjäpalkinnon saaneita. Onhan tämä tietynlainen juhlistus kaikelle, mitä tässä on tehty.

– Olemme juuri avanneet uuden tehtaan, tehneet paljon työtä, investoineet Suomeen. Nyt pääsemme juhlimaan sitä Linnaan, Trög kommentoi.

Kutsu saapui postin mukana myös esimerkiksi valtakunnallisen yrittäjäpalkinnon saaneen Vilpe Oy:n perustajalle Eero Saikkoselle sekä vuoden nuoreksi yrittäjäksi valitun Sijoitusasunnot.comin perustajalle Henri Neuvoselle.

Linnan juhliin osallistuu niin ikään valtakunnallisella yrittäjäpalkinnolla palkitun Eurajoen Romu Oy:n toimitusjohtaja Juuso Luodesmeri. Eurajoen Romu on yksi suurimmista metalliromun kierrättäjistä Suomessa.

– Hyvältä tuntuu, ja onhan tämä tavallaan palkinto tehdystä työstä. Mukana on koko yritys, konserni ja henkilöstö, mutta omistaja nyt sitten on se, joka pääsee nauttimaan tästä edusta, Luodesmeri kommentoi.

Hän ja puoliso lähtevät juhlimaan Luodesmeren sanoin reippain mielin.

– Tämä on sellainen kerran elämässä -kokemus.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Pauli Reinikainen
Kaisu Puranen