9.10.2019 klo 14:27
Uutinen

Tule vaikuttamaan yrittäjyyteen Helsingissä – Järjestön luottamushenkilöhaku vuodelle 2020 avattu

Helsingin Yrittäjät on kuuden paikallisyhdistyksen ja kolmen verkoston (HYNY, HEI Network ja Senioriverkosto) aluejärjestö. Haemme näihin uusia luottamushenkilöitä kaudelle 2020 edistämään yrittäjyyttä Helsingissä. Henkilövalinnat tehdään paikallisyhdistysten vuosikokouksissa 29.10.2019. Mitä luottamushenkilönä toimiminen on käytännössä? Lue yrittäjä Petra Beddan ajatuksia.

Kiinnostaako sinua…

 • yhteiskunnallisiin asioihin ja yrittäjyyteen vaikuttaminen Helsingissä?
 • antaa omaa asiantuntemustasi järjestön voimavaraksi?
 • yhteistyön tekeminen eri tahojen kanssa, esim. oppilaitosten, kaupungin ja päättäjien kanssa?
 • erilaisten, yrittäjiä kiinnostavien tapahtumien ja koulutusten järjestäminen yhdessä muiden luottamushenkilöiden kanssa?
 • saada arvokasta kokemusta järjestötyöstä ja osallistua (omaa liiketoimintaasikin) hyödyttäviin koulutuksiin?

Haemme luottamushenkilöitä erilaisiin rooleihin kuten viestintä-, tapahtuma-, jäsen-, oppilaitos- ja vaikuttamisvastaaviksi, sihteereiksi ja puheenjohtajiksi. Luottamushenkilötyön tueksi tarjoamme koulutusta sekä kokeneempien luottamushenkilöiden tuen.

”Omalla toiminnallani voin auttaa muita yrittäjiä niin alueellisesti kuin ehkä myös isommassa mittakaavassa” – Kokemuksia luottamushenkilötyöstä

Petra Bedda, varapuheenjohtaja, viestintävastaava, Helsingin Yrittäjät – Pohjois-Helsinki ry, yrittäjä yrityksessä Puunto Oy

Haastattelimme muutaman vuoden Helsingin Yrittäjät – Pohjois-Helsinki ry:ssä luottamushenkilönä toiminutta Petra Beddaa Puunto Oy:stä luottamushenkilötyön arjesta yrittäjäjärjestössä.

Mikä sai sinut innostumaan yrittäjäjärjestön luottamustehtävästä?

”Kiinnostuin paikallisen yrittäjäjärjestön toiminnasta, koska halusin verkostoitua alueen muiden yrittäjien kanssa. Huomasin, että porukka on tosi mukavaa ja alkoi tuntua kiinnostavalta olla mukana kehittämässä toimintaa ja vaikuttamassa alueen asioihin.”

Mitä kaikkea olet päässyt tekemään ja kokemaan roolissasi?

”Olen tutustunut monenlaisiin yrittäjiin ja ihmisiin, nähnyt ja kuullut erilaisia tapoja yrittää. Olen päässyt vaikuttamaan siihen millaista alueellista toimintaa meillä on ja miten sitä kehitämme, olen oppinut paljon hallitustyöskentelystä ja järjestötoiminnasta. Lisäksi olen saanut laajan verkoston ympäri pääkaupunkiseutua, yrittäjien lisäksi myös päättäjiä ja alueellisia toimijoita. Kaupan päälle on tullut uusia ystäviä, mentoreita, tukea omaan liiketoimintaani, uusia asiakkaita ja viestinnällistä näkyvyyttä omalle yritykselleni.”

Miksi järjestötyö on mielestäsi tärkeää?

”Ilman vapaaehtoisia järjestöjä ei olisikaan, koen sen yhteiskunnallisesti tärkeäksi mutta myös arjen tasolla mielekkääksi. On mukava ajatella, että ehkä omalla toiminnallani voin auttaa muita yrittäjiä niin alueellisesti kuin ehkä myös isommassa mittakaavassa. Järjestötyön täytyy olla myös hauskaa ja antoisaa, tavoitteita kohti on mukava mennä yhdessä kivalla porukalla. Se tuo potkua myös omaan yksinyrittäjän arkeeni.”

Mitä luottamushenkilönä toimiminen vaatii?

”Kiinnostusta olla mukana, ideointikykyä, avointa mieltä, yhteistyöhalukkuutta, jonkin verran myös aikaa tai joustavuutta oman työaikojen suhteen. Aktiivisuutta ja halua yrittää erilaisia asioita vaikka kaikki ei aina toimisikaan suunnitellusti.”

Minkälaisia asioita yrittäjyydessä pitäisi edistää?

”Pienyrittäjien asemaa ja toimintaedellytyksiä tulisi tukea. Se tarkoittaa mielestäni paitsi liiketoimintaosaamista myös verotusta.”

Terveisesi luottamushenkilötoiminnasta kiinnostuneille?

”On paljon itsestäsi kiinni paljonko toiminnasta saat, mutta luultavasti paljon enemmän kuin osaat arvatakaan. Toivottavasti näemme näissä merkeissä!”

  Kiinnostuitko luottamushenkilötyöstä?

  Henkilövalinnat tehdään paikallisyhdistysten vuosikokouksissa tiistaina 29.10.2019 klo 18. Vuosikokoukset järjestetään Fennian pääkonttorissa, Kyllikinportti 2, 00240 Helsinki. Lisätietoja vuosikokoustapahtumasta >>

  Kaikille jäsenille lähetetään ennen kokousta virallinen vuosikokouskutsu. Huomioithan, että vuosikokoukseen osallistuminen edellyttää järjestön jäsenyyttä. Voit liittyä jäseneksi täältä.

  Lisätietoja paikallisyhdistysten hallitustyöskentelystä saat hallitusten puheenjohtajilta, yhteystiedot löydät täältä.

  Helsingin Yrittäjien paikallisyhdistykset:

  Helsingin Yrittäjien teemakohtaiset verkostot: