28.2.2022 klo 09:07
Uutinen

Venäjän käynnistämän sodan vaikutukset Lapin elinkeinoelämään – vastaa kyselyyn

Lapin Yrittäjät ja Lapin kauppakamari selvittävät Venäjän käynnistämän sodan konkreettisia vaikutuksia Lapin elinkeinoelämään. 

Sotatoimet, pakotteet ja tulevat vastapakotteet aiheuttavat epävarmuutta, vaikka yrityksissäkin ymmärretään, että pakotteet ovat nyt välttämättömiä. 

Yksityiskohtaiset tiedot pakotteista tarkentuvat jatkuvasti. Tällä kyselyllä pyritään piirtämään yleiskuva Lapin yritysten Venäjä-yhteistyöstä, jotta voisimme arvioida paremmin mahdollisten pakotteiden vaikutuksia. 

Pyydämme teitä vastaamaan oheiseen kyselyyn viimeistään keskiviikkona 2.3. Kyselyyn vastaaminen vie noin 2–3 minuuttia. 

Elinkeinoelämän järjestöt tuomitsevat Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan

Perjantaina julkaistun tiedotteen mukaan Suomen Yrittäjät, Elinkeinoelämän keskusliitto, Keskuskauppakamari ja Perheyritysten liitto ilmaisevat vahvan tukensa Ukrainalle ja ukrainalaisille.

– Tämä sota on jo aiheuttanut sotilaiden ja siviilien tarpeettomia kuolemia. Sota vahingoittaa vakavasti taloutta ja yrityksiä sekä tekee ukrainalaisten perheiden elämästä todella, todella vaikeaa, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen kertoo tiedotteessa.

Hyökkäystä Ukrainaan pidetään hyökkäyksenä kaikkia eurooppalaisia demokratioita kohtaan. Jotta Vladimir Putinin hyökkäys saadaan pysäytettyä, on Euroopan unionin pysyttävä yhtenäisenä.

Lisätietoja kyselystä:

Pirkka Salo

toimitusjohtaja
Lapin Yrittäjät

Uutisia aiheesta