27.6.2020 klo 15:23
Uutinen

Yrittäjän uutisviikko 26: Rytmiä, uusia ajatuksia ja päättymättömiä kiistoja

Suomen kesä on ollut ilmoja imarteleva. Samalla koronarajoituksia on vihdoin lievennetty. Terassit täyttyvät, musiikki raikaa toreilla ja kotimaan matkailu käy yhtä kuumana kuin elohopeamittarit. Harmoniaa rikkovat riitasoinnut tulevat jätteistä ja julkisista hankinnoista.

Elämässä pitää olla rytmiä

30 vuotta hämeenlinnalaisia ilostuttanut rento rytmimusiikin festivaali LinnaJazz sai uuden toiminnanjohtajan viime vuoden loppupuolella. Antti Mustakallio aloitti tyhjältä pöydältä ja nollakassalla, mutta toisaalta ei tappioitakaan ollut perintönä. Kiirehdimme kysymään, jatsataanko Hämeenlinnassa tänä kesänä? Lue Antin haastattelu (23.6.) tästä.

Tuore festari-pomo Antti Mustakallio tuo elävää musiikkia Hämeenlinnan torille 12.7. Hän myös toivoo, että paikalliset yrittäjät pystyvät hyötymään tavallista vilkkaammasta sunnuntaisesta toripäivästä

Lue myös:

Omistajanvaihdosa Wisahovissa

Hämeenlinnalaisten puheissa Kanakouluna (entinen siipikarjanhoitokoulu) tunnettu juhlatalo Wisahovi vaihtoi omistajaa tämän kevään aikana. Pitkän linjan tapahtuma- ja catering-yrittäjä Leena Sivén päätti seitsemänkymppisenä vihdoinkin jäädä eläkkeelle ja sai tehtyä kaupat Tunturin ja Alutoinin Kultaperho Oy:n kanssa. Lue juttu omistajanvaihdoksesta ja yrittäjien suunnitelmista.

Tuija Tunturi (vas) ja Heikki Alutoin ovat Wisahovin uudet yrittäjt. Leena Sivén (oik) lupaa paljastaa uusille vetäjille hiljaista tietoa talosta ja keittiön reseptiikasta.

Lue myös: (18.6.) Omistajanvaihdokset osaksi Uusyrityskeskuksen palveluita

Oikeus ja oppi

Hyvän elinkeinopolitiikan mittaristoon voisi nostaa oikeudessa vietettyjen päivien määrän ja lehtien palstoille nousseet erimielisyydet. Kummassakin mittarissa kunnan tavoitteen tulee olla nolla. Jälkimmäisessä olisi suotavaa nähdä miinusmerkkiset lukemat; näitä edustaisi yrittäjien julkiset positiiviset palautteet. Janakkalaan positiivista palautetta on satanut yrityspalveluista. Julkiset hankinnat ja maankäyttö ovat puolestaan vihmoneet räntää pakkasen puolella.

Paikallisen yrityksen tarjous hylättiin jätteenkuljetuksen kilpailutuksessa Janakkalassa Yrittäjien mielestä epäasiallisin perustein. Tekninen lautakunta valitsi 15.10.2019 pidetyssä kokouksessa espanjalaisomisteisen Urbaser Oy:n, vaikka sen tarjous oli arvioiden mukaan useita kymmeniä tuhansia euroja kalliimpi

Lue myös

Muita kiinnostavia aiheita