Etsi

Arkea Plus tarjoaa yrittäjille konseptoitua yhteistyötä Arkean Oy:n kanssa

Turun Yrittäjät ja Arkea Oy lanseerasivat ensimmäisen konkreettisen askeleen viime vuonna alkaneelle yhteistyölleen. Konseptoitua Arkea Plus -yhteistyömallia esiteltiin Turussa alueen yrittäjille 4.5.

Yrittäjillä on mahdollisuus laajentaa yhteistyötä Arkean nykyisissä palveluissa tai toimia yhteistyössä Arkea Oy:n kanssa sen tarjotessa palveluitaan julkisen sektorin sekä muihin kilpailutuksiin. Näin alueen pienet yritykset voivat kehittyä ja päästä mukaan suurhankkeisiin, joihin näillä ei muuten olisi mahdollisuuksia.

– Turun Yrittäjien jäsenistä suuri osa on pk-yrityksiä, jotka eivät pysty kilpailemaan samoissa kilpailutuksissa Arkean kaltaisten suurten toimijoiden kanssa. Kumppanuusmalli tarjoaa yrittäjille mahdollisuuden kehittää toimintaansa tavalla, johon ei välttämättä muuten olisi mahdollisuuksia, toteaa Turun Yrittäjien puheenjohtaja Jari Rastas.

Kiinnostuneita yrityksiä on kutsuttu mukaan Arkean kumppanuusverkostoon, jota lähdetään ensi vaiheessa rakentamaan siivoustoimialalle. Myöhemmin verkostoa laajennetaan Arkean muille toimialoille. Yrittäjien ja Arkean välille tehdään joustava kumppanuusyhteistyösopimus. Yrittäjiltä ei edellytetä investointeja, vaan tarkoitus on ollut luoda matalan kynnyksen mahdollisuus yhteistyöhön.

– Tarjoamme kumppaneillemme tukea, osaamista, koulutusta, kasvumahdollisuuksia ja lisätyömahdollisuuksia. Odotamme puolestaan heiltä laadukasta palvelua, kehitysideoita, arkealaisen näköistä toimintaa sekä Tilaajavastuu.fi –raporttia, kertoo Arkean toimitusjohtaja Tuija Rompasaari-Salmi.

– Pienten yritysten kannalta hankintojen esteenä ovat mm. liian suuret hankintakokonaisuudet. Nyt luotu malli on niin oivallinen, että sitä voidaan monistaa myös muille toimialoille. Toivomme ja uskomme yhteistyön lähtevän lentoon. Minulla on vankka usko sille, että kun onnistumisia päästään näyttämään toteen, kiinnostus verkostoon moninkertaistuu, pohtii Varsinais-Suomen Yrittäjien hankinta-asiantuntija Jorma Saariketo.