8.11.2017 klo 20:50
Uutinen

Vuoden Yrittäjä 2017 Mäkelän Rauta Oy

Ähtärin Vuoden Yrittäjäksi 2017 valittiin Mäkelän Rauta Oy. Palkinto luovutettiin hotelli Mesikämmenessä 28.10.2017 pidetyssä Yrittäjäjuhlassa. Palkinnon vastaanottivat yrittäjä Marko Mäkelä ja puoliso Leila Mäkelä.

Marko Mäkelällä tuli lokakuussa kymmenen vuotta täyteen yrittäjänä. Hänen yrityksensä Mäkelän Rauta Oy tunnetaan paremmin K-Rauta Ähtärinä. Tämän vuoden keväällä Rautiat ja K-Raudat yhdistyivät yhdeksi K-Rautaketjuksi ja näin ollen on menty Mäkelän mukaan puolisen vuotta uusilla väreillä.

Työntekijöitä Mäkelän Rauta Oy:llä on kauppiaan lisäksi 12 ja määrä tuplaantuu kesäisin. K-Rauta Ähtärinä toimivan yrityksen tuotevalikoima on laaja, puutavarasta työkoneisiin ja pihakalusteista kiukaisiin. Liikkeessä on myös hyvät valikoimat mm. kodinkoneita, siivoustarvikkeita ja sisutustuotteita. Päivittäin yrityksessä asioidaan noin 60 kilometrin säteellä. Yksi suuri asiakasryhmä yrityksessä ovat ammattirakentajat. Mökkiläiset ovat merkittävä asiakasryhmä kesäkuukausina. Huomattava osa yrityksen myynnistä tulee maatalouskaupan kautta. Varsinaisen maatalouden lisäksi tehdään tiloille investointeja, muun muassa rakentamalla.

Marko Mäkelä tunnetaan hyväntuulisena kauppiaana ja hän luo yrityksellään hyvinvointia koko paikkakunnalle. Marko on antanut tukeaan mm urheiluseuroille ja yhteisiin hankkeisiin, myös Yrittäjäjrjestön toimintaa Marko on aina tukenut. Ura työntekijästä yrittäjäksi sai alkunsa vuonna 1990, kun Marko aloitti työt Ähtärissä rautakaupassa. Kymmenen vuotta sitten hän sai mahdollisuuden jatkaa työnantajansa yritystoimintaa yrittäjänä. Kauppiaaksi ryhtymistä Marko ei ole katunut. -Kaduttaisi, jos ei olisi lähtenyt aikoinaan tähän. Silloin oli sopiva aika, nyt ei ehkä olisi niin. On tässä oma vapaus ja näkee työnsä jäljet, toteaa Marko.

Vuoden Yrittäjä 2017 palkinto luovutettiin Marko Mäkelälle hotelli mesikämmenessä pidetyssä Yrittäjäjuhlassa lauantaina 28.11.2017. Palkinnon luovuttivat Ähtärin Yrittäjien pj Reija Kaskimäki, sihteeri Leena Mäenpää sekä Ähtärin kaupunginjohtaja Jarmo Pienimäki. Juhlaan osallistui noin 200 henkeä Ähtäristä, Alavudelta, Soinista ja entisen Lehtimäen alueelta.