Etsi

Kunta

Ähtärin Yrittäjät ry teki kaupungille aloitteen

Ähtärin Yrittäjät ry jätti Ähtärin kaupungille aloitteen elinkeinoyhtiön perustamisesta Ähtäriin hoitamaan kaupungin elinkeinotoimelle kuuluvia tehtäviä. Yrittäjät esittävät, että elinkeinoyhtiö perustettaisiin pikaisella aikataululla.

Ähtärin kaupunki järjesti yrittäjille yrittäjäaamiaisen Hotelli Mesikämmenessä keskiviikkona 29.11.2017. Tilaisuuden päätteeksi Ähtärin Yrittäjien puheenjohtaja Reija Kaskimäki käytti puheenvuoron ja luovutti Ähtärin kaupunginjohtaja Jarmo Pienimäelle Ähtärin kaupugille suunnatun, Ähtärin Yrittäjien hallituksen laatiman aloitteen elinkeinoyhtiön perustamiseksi. Aloitteessa esitetään, että elinkeinoyhtiöön tulisi osakkaiksi Ähtärin kaupungin lisäksi Ähtärin Yrittäjät ry. 

Yrityslähtöisesti katsoen virkamiestyönä hoidettava elinkeinotoimi antaa hieman jäykän ja vanhahtavan kuvan kunnan elinkeinotoimesta. Naapurikunnissa, mm. Alavudella, Alajärvellä ja Keuruulla elinkeinotoimi on hoidettu erillisen elinkeinoyhtiön kautta jo pitkään ja toiminta on ollut aktiivista, todetaan aloitteessa.

Kuntien yritysilmapiirillä on suora vaikutus yritystoiminnan kehittymiseen paikkakunnalla tai yrityksen miettiessä sijoittumistaan. Siinä myös päätöksien joustavuudella on tärkeä merkitys. Talous kasvaakin nopeammin alueilla, joilla on vahva yrittäjyysasenne ja yrittäjyysmyönteinen kulttuuri. Elinkeinoyhtiö antaisi myös ulospäin uskottavamman kuvan kunnan elinkeinoasioiden hoidosta.

Päätöksenteossa elinkeinoyhtiö olisi ketterämpi kuin virkamiestyönä hoidettu elinkeinotoimi. Meillä on vahvasti kasvavaa matkailutoimintaa, useita vientiyrityksiä, yksi kansainvälinen yritys sekä alumiiniveneklusteri muita yrityksiä ja yrittäjiä unohtamatta. Nykyisillä resursseilla emme näe mahdollisuutta hoitaa tätä kokonaisuutta. Elinkeinoyhtiöstä tulisi luoda riittävän vahva, jotta suhteet olemassa oleviin yrityksiin voitaisiin hoitaa ja saisimme myös uutta yritystoimintaa Ähtäriin. 

Ähtärissä on juuri nyt oikea aika siirtyä virkamiestyönä hoidetusta elinkeinototimesta yhtiömuotoiseen elinkeinoyhtiöön. Maailman katse on suunnattu vahvasti Ähtäriin ja pandoihin - nyt on oikea aika toimia, brändätä Ähtäri ja hyödyntää näkyvyys myös elinkeinotoimen vahvaan nousuun.