Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Techteam on polkaistu vauhtiin

Seinäjoen Yrittäjien ja Into Seinäjoen yhteistyön tuloksena Seinäjoen teknologiateollisuuden yritykset lähtivät vuoden alussa ideoimaan ja toteuttamaan alan kasvusuunnitelmaa. Lue miten toimintaa on käynnistetty ja mitä tapahtuu seuraavaksi.

Teknologiateollisuuden yhteistyöverkosto TechTeam käynnistyi vuoden alussa Seinäjoella. Heti kärkeen toteutettiin kaksi näyttävää tempausta: Käykö Munkki -rekrytointitilaisuus Niinisalon varuskunnassa ja Finn-Powerin hankintojen esittely potentiaalisille yhteistyökumppaneille. Käytännön toimenpiteet toteuttivat Seinäjoen kaupunki ja Into Seinäjoki.

- TechTeam on lunastanut paikkansa. Alkuvuoden toimenpiteet olivat hyvä startti verkoston näkyvyydelle, toteaa Seinäjoen yrittäjien puheenjohtaja Ossi Viljanen.

TechTeam sai alun perin kimmokkeen siitä, että Finn-Power isona päämiehenä tuo uudenlaista vauhtia ja voi mahdollistaa uusien investointien syntymisen alueelle.

- Nyt on tarve maalaamolle ja logistiikkatoimijalle, valaisee TechTeamin puheenjohtaja Juha Mäkitalo Finn-Powerilta. Uusien yritysten houkutteleminen onkin hyvässä vauhdissa.

Seuraavaksi TechTeam selvittää sekä yritysten tarpeita erilaisille alihankintapalveluille että toisaalta yritysten halukkuutta investoida uutta teknologiaa vastaamaan näihin tarpeisiin.

Teknologiayritykset goes YouTube

Verkosto haastaa jo nyt kiinnostuneita laittamaan kalenteriin Yrittäjän päivän 5. syyskuuta. Silloin on luvassa pitchausillallinen. Ideana on tutustua puolin ja toisin alueen yritysten osaamiseen. Lisäksi TechTeam haastaa alan yritykset imagokampanjoimaan teknologia-alan työpaikkojen vetovoimaisuuden eteen.

- Kyllä, on osaajapulaa, mutta myös yritysten täytyy vakavasti miettiä, koetaanko ne kiinnostavana ja hyvänä työpaikkana! Viljanen haastaa katsomaan peiliin.

TechTeam lähteekin toteuttamaan yhteistyössä Inton ja kaupungin kanssa videota teknologiateollisuuden työmahdollisuuksista Seinäjoella. Tästä lisää myöhemmin.

Kysy lisää - Tavoitteena alan kasvu

Seinäjoen yrittäjien Tech Team -verkoston tavoitteena on vaikuttaa alueen teknologiateollisuuden kasvuun ja kehittymiseen. Toiminnan strategisia painopisteitä ovat yritysten myynnin kasvattaminen, investointien lisääminen ja osaajapulan taklaaminen. Toimintaa koordinoi joka toinen vuosi uudistuva idearyhmä, mutta verkoston toiminta on avointa kaikille. Idearyhmään kuuluu kaudella 2018-2019 Finn-Power, PRP, FerrumSteel, Palax, Caplan, Wapice, SeAMK, Sedu ja Into Seinäjoki.

 

Lisätietoja: 

Ossi Viljanen, Seinäjoen Yrittäjät ry, puheenjohtaja, p. 050 3433 888

Pauliina Hautamäki, Into Seinäjoki Oy, palvelupäällikkö, p. 0400 754 878